Onthulling Gedenkplek Noorderhaven

  Nieuws
De Gedenkplek van Noorderhaven. (Foto: aangeleverd)
De Gedenkplek van Noorderhaven. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

JULIANADORP - De Gedenkplek van woonzorgpark Noorderhaven wordt woensdag 7 november onthult in Julianadorp. Op het monument staan de namen gegraveerd van overleden cliënten die van 1972 tot heden bij ’s Heeren Loo in de zorg waren.
Het ontwerp symboliseert een ondergaande zon met uitsneden van takken. Het idee hiervoor kwam tot stand door samenwerking van beeldend kunstenaar Jan Nijhof en de kunstgroep. De kunstgroep bestaat uit creatieve mensen met een verstandelijke beperking die elke vrijdagmiddag onder leiding van Nijhof in het atelier van Noorderhaven kunst maken.
Belangstellenden worden woensdag 7 november om 18.00 uur ontvangen met koffie en thee. Om 18.40 uur start een wandeltocht in stilte naar de Gedenkplek. Nijhof steekt samen met een cliënt het licht aan waarna regiodirecteur Wiebrand Top de Gedenkplek onthult. Aansluitend worden de namen genoemd van de overleden cliënten. Na één minuut stilte is er gelegenheid een kaars aan te steken of bloemen te leggen.
Samen met nabestaanden wil ’s Heeren Loo stilstaan bij de overleden cliënten. Niet alle nabestaanden kunnen worden getraceerd. ’s Heeren Loo komt graag in contact met nabestaanden van cliënten van Noorderhaven. Als zij een bericht sturen naar regio.den-helder@sheerenloo.nl voorzien van naam en adres, ontvangen zij een persoonlijke uitnodiging.

Meer berichten