'Internationale belangstelling neemt toe' - Traditionele Schepen Beurs trekt bezoekers uit binnen- en buitenlan

  Nieuws
Beursmanager Jet Sluik van de EOC-Traditionele Schepen Beurs. ( Foto: Paul Schaap)
Beursmanager Jet Sluik van de EOC-Traditionele Schepen Beurs. ( Foto: Paul Schaap) (rodi.nl)

DEN HELDER - De derde editie van de EOC-Traditionele Schepen Beurs kan rekenen op een steeds groter wordende belangstelling uit het buitenland. Naast een groep uit Engeland komt dit jaar ook een delegatie van burgemeesters van diverse havensteden rond de Middellandse Zee op bezoek. De beurs wordt van vrijdag 9 tot en met zondag 11 november gehouden in Gebouw 66 op Willemsoord in Den Helder. Deze staat het evenement in het teken van duurzaam varen en duurzaam (ver)bouwen, met als smaakmakers SummerLabb en Sustainable Sailing/Substainable Boats (S-boats).


De betrokken burgemeesters, afkomstig uit Spanje en Zuid-Frankrijk, brengen vrijdagmiddag 9 november een bezoek aan de beurs. Volgens beursmanager Jet Sluik gaat het om de burgervaders van de havensteden Castellon de la Plana, Port Vendres, La Grande-Motte en Sète. "Hun bezoek aan Den Helder heeft te maken met de voorbereidingen voor het grote maritieme evenement Escale à Sète dat zij in 2020 gaan organiseren. Hieraan zullen ook diverse Nederlandse tallships deelnemen, waaronder de Oosterschelde en de Morgenster. De overeenkomst hiervoor wordt op de beurs ondertekend. Tevens willen de burgemeesters inspiratie opdoen voor hun evenement, dat de Nederlandse maritieme historie als thema heeft. Verder komt er uit Engeland een groep van twintig vertegenwoordigers van de Old Gaffers Association naar Den Helder voor een meerdaags bezoek aan de beurs."

Groter


De derde EOC-Traditionele Schepen Beurs wordt in opzet nog groter dan de vorige editie. "Vorig jaar mochten we al bezoekers uit België, Frankrijk, Engeland en Duitsland verwelkomen. Allen mensen actief in de traditionele schepenbranche en de zeilchartervaart, die speciaal voor de beurs voor meerdere dagen naar Den Helder komen. Persoonlijk verwacht ik dat zowel de nationale als internationale belangstelling alleen maar zal toenemen."
In 2017 telde de vakbeurs circa drieduizend bezoekers, zeventig standhouders en vijftig traditionele schepen die op het werfcomplex in de museumhaven lagen afgemeerd. De beurs heeft scheepsverzekeraar EOC als hoofdsponsor en wordt mede gesteund door de Stichting Ondernemen aan Zee, een fonds van de Gemeente Den Helder en verschillende ondernemersverenigingen uit de regio. De prijs van een toegangskaartje bedraagt 9,- euro per persoon. Hiervoor ontvangt men een polsbandje dat alle drie de dagen toegang geeft tot de beurs en waarmee tevens gratis een bezoek kan worden gebracht aan Marinemuseum, Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en lichtschip Texel. Bezoekers kunnen in de directe omgeving van Gebouw 66 gratis parkeren.

Meer berichten