Klassiek in de Rondte

  Nieuws
Brass at Sea. (Foto: aangeleverd)
Brass at Sea. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Klassiek in de Rondte vindt zondag 4 november plaats van 13.00 tot 17.00 uur in Den Helder. Een volledig nieuw rondje met als rode draad: klassieke muziek. Dit evenement is bedacht en georganiseerd in samenwerking met Triade en het idee voor dit rondje heeft in maart 2018 de Cultuurprijs gewonnen van de Gemeente Den Helder. Uitgangspunt is een breed publiek interesseren voor klassieke muziek.
Tijdens Klassiek in de Rondte wordt muziek gespeeld op vier locaties. Op elke locatie (Cinema Zevenskoop, School 7, De Keykegzaal van Theater de Kampanje en De Dukdalf ) kan men een half uur van een optreden genieten. Vervolgens gaan de deelnemers aan de hand van de route door naar een andere locatie waar het volgende optreden plaatsvindt. Men heeft daar een half uur voor. De locatie waar de route start krijgt men te horen bij betaling. Kaarten zijn zondag 4 november nog te koop bij School 7.
Met Klassiek in de Rondte wordt klassieke muziek ten gehore gebracht in zijn puurste vorm maar wordt ook duidelijk dat klassieke muziek grote invloed heeft op de hedendaagse muziek. Diverse genres komen voorbij. Van een moderne dansvoorstelling tot bijvoorbeeld een mini opera. Waar klassieke muziek veelal als erg serieus wordt aangeduid laat Klassiek in de Rondte zien dat ook humor en klassieke muziek goed samen gaan. Een evenement voor jong en oud. De organisatie daagt mensen uit te komen die niet direct warm lopen voor klassieke muziek. “We hopen juist deze mensen te kunnen verrassen”, zegt de werkgroep enthousiast! Maar uiteraard mogen alle liefhebbers van het genre aanschuiven. Op www.vriendenvandenhelder.nl is meer informatie te vinden over de inhoud van het programma en de ticketverkoop.

Meer berichten