Reddingsbrigades op oefening

  Nieuws
De lifeguards van de reddingsbrigades krijgen tijdens de oefening 'Zout Water' te maken met verschillende scenario's. (Foto: aangeleverd)
De lifeguards van de reddingsbrigades krijgen tijdens de oefening 'Zout Water' te maken met verschillende scenario's. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - De jaarlijkse regionale oefening van de reddingsbrigades uit veiligheidsregio Noord-Holland Noord vond zaterdag 3 november plaats in Den Helder. Op het oefenterrein van het Den Helder Training Centre (DHTC) verzamelden zich circa veertig Lifeguards van de zeven deelnemende reddingsbrigades met hun reddingsboten voor de uitdagende oefening ‘Zout Water’.
Tijdens de oefening kregen de eenheden te maken met een drietal scenario’s. Daarbij moesten slachtoffers van hoogte worden gered, was er een zwaar ongeval aan boord van een schip en werd er onder begeleiding van een professionele instructeur geoefend met het omslaan van een snelle reddingsboot.
Anders dan bij eerdere regionale oefeningen werd er ditmaal niet op het binnenwater maar op zee geoefend. Hieraan ontleent zich ook de naam van deze oefening ‘Zout Water’. De regio Noord-Holland Noord kenmerkt zich door een diversiteit aan vaargebieden zoals het IJsselmeer, Noordzee kust en recreatiemeren. Ben van Kuringen, oefenleider: “Onze Lifeguards oefenen in verschillende gebieden om zo goed voorbereid te zijn om onder alle omstandigheden hulp te kunnen bieden. We kunnen terugkijken op een leerzame en geslaagde dag”.

Meer berichten