Steltlopers op het schor

  Nieuws
Steltlopers op het Balgzand. (Foto: Joke Huijser-Spekken)
Steltlopers op het Balgzand. (Foto: Joke Huijser-Spekken) (rodi.nl)

DEN HELDER - Eens een keer de spectaculaire vogeltrek van dichtbij meemaken? Dat kan zondag 18 november op Balgzand bij Den Helder. Doorgaans is Balgzand niet toegankelijk voor publiek, maar deze keer kan je met een gids van Landschap Noord-Holland van 13.30 tot 15.30 uur genieten van dit vogelparadijs.
In het winterhalfjaar zitten er grote groepen van wel duizenden vogels. Ze vinden er een overvloed aan voedsel wanneer het laag water is. Hun lange poten komen goed van pas in deze natte omgeving. Vogels met zulke lange poten worden daarom steltlopers genoemd.
In deze tijd van het jaar kan je er de kanoet en de bonte strandloper verwachten. Andere soorten zijn wulp en scholekster. Maar er zijn ook verschillende soorten eenden en ganzen te vinden en misschien een roofvogel op zoek naar prooi. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.
De wandeling gaat om 13.30 uur van start bij Informatiepunt ’t Kuitje aan Oostoeverweg 80 in Den Helder. Meer informatie en aanmelden via: www.gaatumee.nl

Meer berichten