Hoge score NWZ

  Nieuws
(Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep)
(Foto: Noordwest Ziekenhuisgroep) (rodi.nl)

DEN HELDER - Acht ziekenhuizen mogen zich tot de beste van Nederland rekenen, als meest patiëntgericht en als aanbieders van de beste medische zorg. Het Noordwest Ziekenhuis in Den Helder behoort net als de twee voorgaande jaren bij deze kopgroep. Beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder scoren het hoogst op het onderdeel ‘beste dienstverlening aan patiënt’. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen van Nederland.
"Twee jaar gelden konden we onze beide locaties tot het beste ziekenhuis van Nederland rekenen. Onze locatie Den Helder hoort daar nu voor de derde keer op rij bij. Dat is geen toevalstreffer. Het bewijst dat we goede zorg leveren en dat onze mensen heel goed werk doen. We hadden natuurlijk gehoopt dat Alkmaar ook op alle onderdelen tot de kopgroep behoorde. We gaan onze best doen om er voor te zorgen dat heel Noordwest volgend jaar in de kopgroep zit, en op alle onderdelen de hoogste score behaalt", zegt een trotse Floor Haak, lid raad van bestuur. Voor Den Helder is dit de derde keer op een rij dat ze tot de kopgroep behoort.
Het onderzoek Beste Ziekenhuizen is een jaarlijkse meting naar de kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Het doel is een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van het ziekenhuis als geheel. Elsevier beoordeelt ziekenhuizen op: patiëntgerichtheid: dienstverlening, wachttijden, informatie, en voorlichting; medische zorg: veiligheid en effectiviteit
Het onderzoek is zoals gebruikelijk uitgevoerd met ondersteuning van bureau SiRM. Hiervoor zijn 688 indicatoren door SiRM geselecteerd. Deze indicatoren hebben de ziekenhuizen aangeleverd bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Zorginstituut Nederland.

Meer berichten