Helders jeugdlintje voor elf kanjers

  Nieuws

DEN HELDER - Las, Gisayra, Ceylin , Daniël, Lina, Csenge, Tim Visser, Tim Lienos, Meike, Dana en Ivy. Dit zijn de Helderse kanjers die woensdag 14 november in het zonnetje zijn gezet. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Koen Schuiling het Helderse jeugdlintje. Wethouder Peter de Vrij reikte de oorkondes uit.
Het jeugdlintje is een blijk van waardering voor jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor de Helderse samenleving. Een speciale jury bekeek en woog de voordrachten.
Las Hussein (11), Gisayra Victoria (11), Ceylin Heemskerk (10), Daniël Zeeman (9), Lina Azimi (12) en Csenge Toth (10) namen het initiatief om een brief te sturen naar de gemeente en HVC om de school afvalbakken te geven waar de leerlingen hun gescheiden afval in kunnen doen. Van plastic tot groen afval. Door dit initiatief heeft de gemeenteraad besloten alle basisscholen te voorzien van deze afvalbakken.
Tim Visser (18) is een aantal jaren lid van de Reddingbrigade en werkzaam als vrijwilliger op het strand. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit patrouilles op het water. Tim geeft ook zwemles aan kleine kinderen. Daarnaast is hij actief bij evenementen in onze stad, zoals het Historisch Weekend en Sail. Tim is in het bezit van een EHBO diploma. Vorig jaar heeft hij na een training op de Fabrieksgracht een leeftijdsgenootje geholpen die buiten bewustzijn was.
Tim Lienos (10) zet zich in voor goede doelen als het Ouderenfonds, de Grote Clubactie, Kinderpostzegels, de Voedselbank en KWF Kankerbestrijding. Hij is ook het oplettende mannetje voor de kleintjes (0 tot 4 jaar) om hem heen. Hij speelt graag met ze en let automatisch op.
Meike van Ammers (14) zet zich in voor handbalvereniging JHC. Zij speelt zelf verdienstelijk in B1 en daarnaast traint en coacht zij een F-team bij de club. Ook is Meike voor het derde jaar jeugdscheidsrechter bij JHC, maar floot dit jaar ook vele wedstrijden bij het schoolhandbaltoernooi voor basisscholen, georganiseerd door DSO in Den Helder.
Dana van der Aa (15) en Ivy Zioh (16) zijn echte leiders. Zij kunnen erg goed overbrengen wat ze willen, met een lach en een traan. Zij hebben onder andere gezorgd dat er een basketbalpaal op het schoolplein is geplaatst en daar wordt erg veel gebruik van gemaakt.

Meer berichten