Inschrijving Dag van de Muziek

  Nieuws
Amateurmusici mogen elk jaar weer deelnemen aan de Dag van de Muziek in Den Helder. (Foto: aangeleverd)
Amateurmusici mogen elk jaar weer deelnemen aan de Dag van de Muziek in Den Helder. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - De inschrijving voor de Dag van de Muziek gaat zaterdag 8 december van start via www.dagvandemuziek.nl. Het grootste Amateur Muziekfestival van Europa bestaat in het aankomende jaar 25 jaar.
Vijfentwintig jaar geleden waren er diverse steden in Europa met een soortgelijk festival. Dit heeft, buiten Den Helder, nergens stand gehouden. In Den Helder is het festival klein begonnen en over de jaren heen ontzettend gegroeid. Inmiddels heeft de Dag van de Muziek ruim 1800 deelnemers, die op twintig podia in de binnenstad op één dag allemaal van zich laten horen! En dat mag gevierd worden vindt de werkgroep. Op 25 mei 2019 vindt de jubileumeditie plaats. Overdag treden zoals ieder jaar alle deelnemers op en in de avond hoopt de organisatie een feestprogramma toe te voegen aan de programmering.
De Dag van de Muziek is een festival voor de amateur muzikant, danser, groep en solist. Triade is sinds jaar en dag de penvoerder. Het Huis van de Kunsten faciliteert deze dag en ondersteunt de werkgroep van enthousiaste vrijwilligers bij de organisatie. Juist bij Triade waar de amateur muzikant lessen kan volgen past dit evenement heel goed. Wat maakt de Dag van de Muziek zo bijzonder? Iedereen mag meedoen! Er is geen drempel. Je moet het alleen leuk vinden om op een podium te staan en van je te laten horen. Kijk vanaf 8 december op onze nieuwe website en schrijf je in!

Meer berichten