'Bakermat van de beschaving'

  Nieuws
Een gouden drinkbeker uit Iran. (Foto: aangeleverd)
Een gouden drinkbeker uit Iran. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Karin Braamhort komt dinsdagavond 8 januari naar School 7 voor een lezing over Iran: ‘De bakermat van de beschaving’. Braamhorst kent Iran van binnen en van buiten; in oktober begeleidde zij nog een cultuurreis naar dit oude land. De lezing begint om 19.30 uur in de bibliotheek aan Keizersgracht 94 in Den Helder. Entree € 8,50.
Braamhorst vertelt deze avond over de eeuwenoude geschiedenis van het oude Iran (7000 tot 330 voor Christus). Dit doet ze aan de hand van de indrukwekkende tentoonstelling die recent te zien was in het Drents museum in Assen. De objecten die daar tentoongesteld werden zijn uit zeer diverse culturen afkomstig: oeroude vuistbijlen, sierlijk beschilderd aardewerk, gouden drinkbekers en sieraden, bizarre schenkkannen, prachtige spekstenen bekers, en bijzondere kleitabletten met het oude spijkerschrift.
Braamhorst is een ervaren spreekster die gedreven wordt door haar passie voor kunst. Ze heeft een grote kennis van de kunstgeschiedenis en weet die op intrigerende wijze over te brengen op haar publiek. Zowel vakgenoten als leken zitten bij haar verhalen op het puntje van hun stoel. Kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balie van de bibliotheken.

Meer berichten