Welkom bij start lichtprojectie binnenstad

  Nieuws

DEN HELDER - Op de gevel van het voormalige V&D pand aan de Beatrixstraat is van 18 december tot en met 8 januari een uniek kunstwerk te zien zijn. Een 46 meter brede lichtprojectie op de witte gevel. Een kunstwerk voor en door de Helderse inwoner. Diverse inwoners hebben materiaal aangeleverd voor dit bijzondere project. Ook materiaal gehaald uit de collecties van de musea en uit andere inspirerende documentatie, aanwezig in de stad.


De kunstenaars Femke Kempkes en Machteld Aardse zijn aan de slag gegaan met tekstfragmenten van de inwoners, uit brieven, boeken, notities, gedichten en liederen door de tijd heen. Het thema 'vertrekken en terugkomen in Den Helder' stond hierbij centraal. Deze berichten tezamen, door de kunstenaars bewerkt, maken dit tot een bijzonder geheel. Het kunstwerk 'O Vaarwel! Vergeet mij niet' prijkt vanaf 18 december tot en met 8 januari op deze grote gevel in de binnenstad. De lichtprojectie gaat 18 december van start. Organisator van het project; Citymarketing Den Helder wil dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en geeft hier een feestelijk tintje aan. Om 16.30 uur is iedereen welkom tegenover het voormalige pand van de V&D. Figurantengroep Ouderwetz en maritieme folkband het Scheepsfolk verzorgen het entertainment. Vanaf 16.45 uur hoort men meer over de totstandkoming en achtergrond van het lichtkunstwerk, draagt stadsdichter Marja Lely een speciaal voor het lichtkunstwerk gemaakt gedicht voor en wordt de gevel voor de eerste keer worden verlicht door de projecties van kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes. Om 17.00 uur wordt het geheel afgesloten met een warme traktatie. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Samenwerking

Naast het kunstwerk op zich is ook het samenwerkingsverband van de partners, betrokken bij dit project, uniek te noemen. Een aantal partijen hebben dit project ondersteund en zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming. Woningstichting, Gemeente Den Helder, Zeestad, HOB, VCOB en Citymarketing Den Helder hebben de handen ineen geslagen om dit te bewerkstellingen.

Meer berichten