Helderse Dauwtraptocht verspreid over vijf dagen

Sport
Dauwtrappen wordt verspreid over vijf dagen
Dauwtrappen wordt verspreid over vijf dagen (Foto: Team Sportservice Den Helder)

DEN HELDER – Fanatieke wandelaars gaan elk jaar op Hemelvaartsdag voor dag en dauw op pad. Ze doen mee aan de Helderse Dauwtraptocht. Dit jaar ook, alleen in aangepaste vorm. Niet met een gezamenlijk startschot en ook niet allemaal op een dag, maar verspreid over vijf dagen. Ieder voor zich op een zelf gekozen dag en tijd, met de coronamaatregelen in acht. De Dauwtrapweek duurt van 10 tot en met 14 mei en de route is exact 16,03 kilometer. De naam is dit jaar daarom ook aangepast – om verwarring te voorkomen – in de Team Sportservice wandeltocht.

Stagiaire Selina Kooy mag de tocht dit jaar organiseren. “Je kunt de route op elk moment lopen wanneer jij dat wilt. Zo voorkomen we dat te veel mensen op een zelfde tijdstip bij elkaar zijn. Misschien ook wel eens lekker dat je niet per se in alle vroegte op de been hoeft. Je kunt nu gewoon eerst even rustig ontbijten”, lacht de stagiaire.

Inschrijven niet nodig

Nog een bijkomend voordeel: inschrijven hoeft niet. Want vol is niet vol. “Deelnemers kunnen de route vanaf onze site downloaden bij agenda en activiteiten: https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder. Dat gaat via een QR-code. Die linkt naar de website van Wandelnetwerk Noord-Holland. Je kunt de wandeltocht lopen via de link of de app van het Wandelnetwerk. De app kun je downloaden, maar het is niet verplicht. Dat geldt eigenlijk alleen als je hem wilt bewaren”, licht Selina toe.

Beschilderde keitjes

In de week van 10 tot en met 14 mei liggen er verspreid langs de route keitjes ter waarde van 10 euro. Selina: “Ik heb de keitjes zelf beschilderd in de kleuren van Team Sportservice. Als je er eentje vindt, maak je een foto op de vindplaats en stuurt deze naar mij op: stagedenhelder1@teamsportservice.nl.”

Sportiefste foto

Vervolgens moet de wandelaar het keitje meenemen en naar Sport 2000 in Den Helder brengen. Daar kunnen ze bij inlevering van het keitje tien euro korting krijgen op hun aankoop. Bovendien is er een prijs voor diegene die onderweg de sportiefste, gezondste foto maakt. “Stuur je die in dan maak je kans op een goodiebag van Team Sportservice. En het is natuurlijk superleuk als wandelaars hun foto’s die ze onderweg maken plaatsen op onze Facebook-pagina.”

Meer informatie

De keitjes zijn alleen te vinden tussen 10 en 14 mei. Daarna kun je nog steeds de route lopen, alleen de keitjes zijn dan inmiddels weer terug in het bezit van Team Sportservice.

Meer weten over deze aangepaste Dauwtraptocht, stuur een mail naar stagedenhelder1@teamsportservice.nl.