Napoleon mijlenloop op stapel in Den Helder

Sport
Slot Reclame heeft tien prachtige borden gesponsord.
Slot Reclame heeft tien prachtige borden gesponsord. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Sv Noordkop atletiek heeft zondag 7 november de derde editie van de Napoleon mijlenloop op het programma staan.  

De website van Sv Noordkop vermeldt: “2019 was een geweldig jaar voor de Napoleon-mijlenloop vanwege de uitverkiezing leukste loop van het jaar. Nu twee jaar verder na een verschrikkelijke virusperiode kunnen we eindelijk de draaiboeken weer uit de schappen trekken en ons voorbereiden op weer zo’n geweldige loop over vijf of tien Engelse Mijlen. (Napoleon haatte alles wat Engels was, wij vonden het juist een leuke tegenstelling).”

Wisselend uitzicht

Een stukje uit de aanbevelings-argumentatie van Anton van der Wulp: ‘Wanneer je de route op Google maps bekijkt, dan zie je dat je grotendeels over de Stelling Den Helder loopt.’ De Stelling Den Helder is een verdedigingslinie aangelegd om de zeehaven tegen aanvallen vanaf het land te beschermen. Het verdedigingswerk is in 1811 bedacht door Napoleon. Deze bestaat onder andere uit zes forten en een liniedijk van zo’n vijf kilometer die een deel van de forten en bouwwerken met elkaar verbindt. Ik vind deze route speciaal omdat deze op alle vlakken afwisselend is: dan loop je vlak en dan weer over één van de vele heuvels en deels over onverharde paden. Lopend over de dijk van Den Helder met uitzicht op bijvoorbeeld de vuurtoren en fort Kijkduin en dan weer dwars door het bos, maakt ook je uitzicht steeds weer wisselend en interessant.’

“Uiteraard hopen we op een overweldigende deelname op zondag 7 november. We starten weer om 11.00 uur vanaf de hoofdingang van Hotel Den Helder en hebben een aangepast parcours op de 10EM vanwege het (bijna) omvallen van onze vuurtoren”, meldt Nel de Visser; vrijwilligerscoördinator Noordkop atletiek.

Inschrijven

Inschrijvingen gaan via inschrijven.nl tot het maximale aantal van 500 deelnemers is bereikt of tot en met 31 oktober. En voor zover niet gevuld tot het maximale, kunnen de langzame beslissers nog gokken op de na-inschrijving op de dag zelf.
Het inschrijfbureau is vanaf 09.30 uur geopend; startnummers kunnen worden gehaald tot een kwartier voor de start.

Sponsoring

Een aantal Helderse bedrijven sponsort de loop, zoals AH de Schooten sponsort het fruit welke aan de finish staat en Dunselman de broodjes voor de lunchpakketten voor de vrijwilligers. Costa Esmeralda de prijzen, en Slot reclame heeft de wegbewijzeringsborden geschonken. “Het is erg leuk dat Helderse bedrijven deze loop ondersteunen!”, besluit Nel de Visser.