Street-art absolute publiekstrekker in Den Helder

Uit
3D-tekening absolute trekpleister in Den Helder.
3D-tekening absolute trekpleister in Den Helder. (Foto: Fred van Eck)

DEN HELDER - Voor het vierde jaar op rij valt er in De Helderse binnenstad te genieten van 3D Street-art. Deze kunstvorm is de laatste jaren enorm populair geworden. De 3D-straattekening wordt gebruikt voor het creëren van een optische illusie met perspectief en toont bijvoorbeeld een diepte -effect, een gat in de grond of een rechtopstaand realistisch object.

Maak opnieuw deel uit van een optische illusie!

3D kunstenaar Kerim Mušanovic is donderdag 15 juli aan de slag gegaan op de Keizersbrug in Den Helder. Hij begon daar aan een nieuw 3D kunstwerk welke zondag 18 juli gereed was. Elk jaar als nieuwe kunstenaars hun 3D werk komen vertonen is dit een absolute trekpleister. De kunstenaar had dan ook aan kijkers geen gebrek en zijn werk is ongetwijfeld op menig social media-platform te zien. Op de foto het eindresultaat. Kerim reisde na Den Helder af naar Arnhem en Doetinchem om ook daar aan de slag te gaan met zijn 3D street-art. Hij bedankt iedereen die al is komen kijken en wenst alle inwoners van Den Helder veel plezier met het op de foto zetten van de 3D haaien-art!

Evenementen

In Den Helder is deze zomer meer te doen, want zo zijn de Juttersmarkten weer van start gegaan. De markt wordt gehouden in de winkelstraten van de Helderse binnenstad. Veel leuke verrassende kramen zijn er te vinden met verschillende waren. Natuurlijk ook met veel gezellige terrassen. Ook de kofferbakmarkten in het Stadspark ter hoogte van het Julianaplein gaan weer door. Hiervoor kunnen geïnteresseerden zich opgeven via: info@heldersebinnenstad.nl waarna men een bevestiging ontvangt en een bijlage van het reglement. De kosten bedragen € 10,00 voor een plek van ongeveer 6 meter breed x 4 meter lengte. De deelnemers mogen niet voor 07.00 uur hun waren uitstallen, de marktmeester wijst hun dan een plek aan. 

Kinderrommelmarkt

Voor de kinderen van 6 tot en met 16 jaar is er de kinderrommelmarkt in de Wezenstraat/Califoniestraat. Aanmelden kan eenvoudig via: info@heldersebinnenstad.nl. Na het aanmelden ontvangen de deelnemers de bevestiging met het reglement. Zij mogen niet voor 08.00 uur uitstallen, hun namen worden op de grond geschreven.

Tien historische vertelpunten

Ontdek het verhaal van Den Helder al wandelend aan de hand van tien historische vertelpunten langs de Marsdieproute van het Wandelnetwerk Noord-Holland. Sta stil bij verschillende culturele hoogtepunten en luister naar ervaringsverhalen van inwoners van de stad. De route is als een ‘ommetje’ te lopen. Vanuit het station loop je over de Beatrixstraat richting Willemsoord. Daarna over de oude Rijkswerf richting de dijk. De wandeling gaat tot de locatie van het voormalige ‘t Huys Tijdverdrijf en via het Stadspark naar het station 

Experience Store

De nieuwe Experience Store van Citymarketing Den Helder is recentelijk officieel geopend. In het centrum van de marinestad is een plek gecreëerd waar bewoners en bezoekers zich kunnen laten informeren en inspireren over het wonen, werken, leren en recreëren in de gemeente Den Helder. Het pand is gevestigd aan de Spoorstraat 2 en voor iedereen te bezoeken.

Try Out Park

Er is geen dag dat de jeugd zich hoeft te vervelen in de zomervakantie. Want elke dag is er wel iets te doen voor ze. Of het nu drone racen of een dansworkshop is. Skaten, steps, BMX’en, lasergamen, archery tag, graffiti, voetbalskills-wedstrijden. En alles gebeurt onder de noemer Try Out Park Den Helder in de megatent naast het gebouw waar tegelijkertijd GameDay gehouden wordt. Op Willemsoord 39. Het hele programma vind je via de link op topdh.nl. Inschrijven voor de onderdelen is verplicht, maar kan eventueel ook nog ter plekke op de dag en het tijdstip zelf.

De Nollen

De Nollen is in zijn totaliteit een kunstwerk. De stalen bouwsels, de bunkers, de schilderingen, het landschap, de paarden en pony’s, ze vormen samen een geheel. Maar dit geheel is geen statisch object. Het is een kunstwerk in wording zoals een schilderij in een atelier. www.projectdenollen.nl

Spontaan shoppen en een terrasje pakken? Den Helder bruist deze zomer weer met leuke evenementen! Zie voor meer info: www.heldersebinnenstad.nl. Is het minder mooi weer? Neem dan ook eens een kijkje in een van de musea die Den Helder rijk is. www.fortkijkduin.nl, www.reddingmuseum.nl, www.marinemuseum.nl 

De Nollen.
Een gezellig terrasje pakken op de Juttersmarkt.