Wonen Plus Welzijn ontvangt certificaat Dementievriendelijke organisatie

Algemeen
Frank Bonsel (WPW) ontvangt vol trots het certificaat uit handen van Nel van Ockenburg en Anneke Rensing van Netwerk Dementie NHN / Alzheimer Nederland.
Frank Bonsel (WPW) ontvangt vol trots het certificaat uit handen van Nel van Ockenburg en Anneke Rensing van Netwerk Dementie NHN / Alzheimer Nederland. (Foto: Bianca Huibers)

DIJK EN WAARD - Wonen Plus Welzijn (WPW) ontving vrijdag 2 juli het certificaat Dementievriendelijke organisatie van Netwerk Dementie NHN. De overhandiging vond plaats in een feestelijke setting tijdens een bijeenkomst van de Ontmoetingsgroep in Museum BroekerVeiling.

WPW ontvangt dit certificaat omdat zij hebben laten zien maatschappelijk betrokken te zijn, onderscheidend te zijn en zich als organisatie in te zetten om dementievriendelijk om te gaan met klanten en deelnemers. Hiervoor zijn de medewerkers en vrijwilligers getraind zodat zij signalen van dementie herkennen en een makkelijke omgang hebben met klanten en deelnemers met dementie. Daarnaast zet WPW projecten op voor mensen met geheugenproblematiek.

Stokje overdragen

“Wij zijn bijzonder trots en blij met deze erkenning”, zegt Frank Bonsel, lid Raad van Toezicht WPW. “Door de inzet van medewerkers en vrijwilligers bieden wij een fijne service bij klanten en deelnemers en dat vergroot het welbevinden van de klant alsook van de mantelzorger en, hebben wij ervaren, dat leidt tot een hogere klanttevredenheid. Door onze samenwerking met het Museum dragen wij het stokje over aan Museum BroekerVeiling zodat zij zich het komende jaar gaan inzetten om zich ook te onderscheiden tot een Dementievriendelijke organisatie.”

Ron Karels, directeur Museum BroekerVeiling, nam dankbaar het stokje aan. “Het museum is er niet alleen voor toeristen, maar juist voor de inwoners van deze regio gezien onze maatschappelijke functie.”

Ontmoetingsgroep

Eén van de projecten van WPW is de Ontmoetingsgroep in Museum BroekerVeiling. Mensen met geheugenproblematiek zijn iedere vrijdag welkom bij WPW in het museum. Zij bepalen zelf wat zij willen doen; van praten, wandelen en, spelletjes doen tot activiteiten in of om het museum. Museum BroekerVeiling stelt de ruimte beschikbaar en biedt deelnemers de gelegenheid actief mee te doen met allerlei activiteiten die begeleid worden door WPW.

Wonen Plus Welzijn is een actieve welzijnsorganisatie in NHN die met vrijwilligers ondersteuning biedt aan mensen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen wonen en zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de samenleving.