‘Dank je wel drive-through’ voor vrijwilligers Humanitas

Algemeen
Humanitas wil haar vrijwilligers graag bedanken.
Humanitas wil haar vrijwilligers graag bedanken. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Na de geslaagde actie van vorig jaar komt Humanitas Noord-Kennemerland ook dit jaar weer met de zogenoemde ‘Dank je wel drive-through’ voor haar vrijwilligers. Een moment van dank, aandacht en krachtige verbinding. Een moment die dient als lichtpuntje voor zowel de afdeling als haar fantastische vrijwilligers.

Tijdens de drive-trough wordt de vrijwilliger in de schijnwerpers gezet. ‘De vrijwilliger verdient lof omdat deze ook in het jaar 2021 zich keihard heeft ingezet om mensen dat benodigde steuntje in de rug te geven. Wederom een jaar waarin er geschakeld moest worden. Een jaar waarin de corona restricties bijna geheel verdwenen en toch weer keihard zijn intrede deden.’

Flexibiliteit, geduld en creativiteit werden steevast termen in het uitoefenen van het vrijwilligerswerk. ‘Vanuit de afdeling Noord-Kennemerland is een diepe buiging voor de vrijwilligers meer dan op zijn plek. Ondanks de coronarestricties werd altijd gezocht naar oplossingen die wel konden. Online bijeenkomsten, briefcontact, videobellen... ga zo maar door. Er leek licht te komen aan het einde van de tunnel. Fysieke bijeenkomsten, fysiek contact tussen vrijwilligers en deelnemers.. als vanouds! Wel even dat huisbezoek, wel even dat kopje koffie, wel even de informatieve doch informele intervisie. Voor veel mensen zijn hun vrijwilligers de lichtpuntjes waaraan ze waarde hechten.

Nu er wederom nieuwe restricties zijn aangekondigd voelt het als wellicht weer als een stapje terug. We gaan opnieuw rond de tafel op zoek naar creatieve oplossingen zodat de onmisbare inzet van onze vrijwilligers gewaarborgd kan blijven, in welke vorm dan ook.

Des te meer is het belangrijk stil te staan bij het belang van onze vrijwilligers en hun daadkrachtige inzet. Hopelijk creëren wij hiermee ook een lichtpuntje voor de komende periode. Vrijwilligers bedankt namens ons allemaal, op naar een mooi 2022.’