Wens mevrouw Hart (79) - een tattoo - dankzij Gouden Dagen Heerhugowaard in vervulling

Algemeen
Naar eigen zeggen heeft mevrouw Hart 'vreselijk gelachen' tijdens het zetten van de tattoo.
Naar eigen zeggen heeft mevrouw Hart 'vreselijk gelachen' tijdens het zetten van de tattoo. (Foto: Mary Brommer)

HEERHUGOWAARD – Op je oude dag nog een tatoeage laten zetten? Suze Hart deed het deze week! Bijna tachtig is deze geboren Amsterdamse, maar dat weerhield haar er niet van haar huid met inkt te laten versieren. Met een bescheiden formaat hartje op haar bovenarm wilde ze haar tien jaar geleden overleden echtgenoot Jan eren. Trots rolt ze haar T-shirt op om het symbolische kunstwerkje te laten zien. “Het deed geen pijn hoor, ik voelde er niks van. Voor ik er erg in had, was het al gebeurd!”

Voor ik het in de gaten had, was het al gebeurd

Met het zetten van de tatoeage ging een wens van mevrouw Hart in vervulling. Al begon het als een geintje, vertelt de goedlachse bewoonster van woonzorgcentrum Hugo-Waard. “Wij hebben hier in het gebouw een wensboom staan van Gouden Dagen Heerhugowaard. Afgelopen zomer hing daar bijna geen wens meer in, toen dacht ik: laat ik eens wat verzinnen. Het kwam zomaar in me op: de naam van mijn overleden echtgenoot, in een hartje, want wij heten Hart. Ik dacht, ik kan dat best opschrijven, want zo’n verzoek wordt toch niet ingewilligd.”


‘Ik heb amper wat gevoeld. Maar ik ben ook wel wat gewend met prikken enzo.’ - Foto: Mary Brommer

Uitzondering

Maar niets bleek minder waar. “Wij vonden het zo’n originele wens dat we er werk van hebben gemaakt”, vertelt Nel Nooter namens Gouden Dagen Heerhugowaard. “Ik ken mevrouw Hart en dit past heel goed bij haar.” In JM Tattoo aan de Ridderstraat in Alkmaar werd een geschikte locatie gevonden. “Ik heb daar eerst eens een kijkje genomen, maar ik zag al snel dat het er netjes en schoon is. Op ons verzoek werd heel spontaan gereageerd. Eigenlijk moeten klanten in een speciale stoel plaatsnemen, maar omdat mevrouw Hart rolstoel gebonden is, ging dat niet. Gelukkig wilden ze voor deze speciale gelegenheid een uitzondering maken. Zo’n bijzondere klant krijgen ze daar ook niet elke dag!”

Kwebbelen

Dinsdag 30 november was de grote dag. Mevrouw Hart was bij tatoeëerder Shayna in goede handen. “Ze was erg lief en ik heb amper wat in de gaten gehad.” Nel: “Op andere tafels lagen vijf stoere kerels er voor Jaffa bij, maar mevrouw was alleen maar aan het kwebbelen en lachen.” “Ze dachten vast dat ik niet goed bij mijn hoofd was”, lacht mevrouw Hart. Met het eindresultaat is ze erg tevreden. “Nu kan ik niet meer van hem af”, verwijst ze naar haar overleden man Jan, wiens naam nu voor de rest van haar leven op haar bovenarm prijkt. “Hij moest eens weten!”

Plakplaatje

Hoe haar omgeving zal reageren op haar tattoo, dat weet mevrouw niet. “Mijn zoon komt morgen, die heb ik alvast verteld dat ik een verrassing heb. Als hij het ziet, denkt hij vast dat het een plakplaatje is!” In woonzorgcentrum Hugo-Waard weten alleen een paar verzorgenden van de tatoeage. “Tegen de andere bewoners ga ik zeggen dat het heel veel pijn deed. Anders willen ze er straks allemaal een!”


Trots toont mevrouw Hart haar tatoeage: een eerbetoon aan haar overleden echtgenoot. Foto: Mary Brommer

Gouden Dagen

Gouden Dagen Heerhugowaard zet zich in voor eenzame en kwetsbare senioren. “Dat doen we door het organiseren van activiteiten voor senioren en door het verwezenlijken van individuele en groepswensen”, legt Nel Nooter uit. “De een wil graag een boottochtje maken, de ander een markt, museum of geboortestad bezoeken. Senioren kunnen hun wens noteren op een wenskaart van Gouden Dagen en ophangen in een van de wensbomen die onder meer te vinden zijn bij de woonzorgcentra van Pieter Raat: in De Raatstede, Hugo-Waard en wijkcentrum Arboretum.”

Om ook de komende tijd wensen te kunnen blijven verwezenlijken, is Gouden Dagen afhankelijk van giften van donateurs en sponsors. Wilt u dit goede doel steunen en senioren daarmee een onvergetelijke dag laten beleven? Of wilt u meer weten over Gouden Dagen Heerhugowaard? Kijk dan op www.dprs.nl/goudendagen

'Ik heb amper wat gevoeld. Maar ik ben ook wel wat gewend met prikken enzo.'
Trots toont mevrouw Hart haar tatoeage: een eerbetoon aan haar overleden echtgenoot.