Help het theater, bestel voor later!

Algemeen
The Voice-winnaar Dennis van Aarssen zingt swingklassiekers naar Cool.
The Voice-winnaar Dennis van Aarssen zingt swingklassiekers naar Cool. (Foto: Rein Schouten)

HEERHUGOWAARD - Heb jij ook zo’n zin in een bezoek aan het theater? Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken en bestel alvast de mooiste theatertickets voor later bij Cool kunst en cultuur. Om je te helpen kiezen geven we wekelijks drie tips uit de tweede helft van het theaterseizoen. Mocht een voorstelling onverhoopt toch niet doorgaan? Dan krijg je gewoon je geld terug. Je kunt dus met een gerust hart reserveren!

Dé must-see bigband show

Na het winnen van ‘The Voice of Holland’ in 2019 won Dennis van Aarssen in 2020 een prestigieuze Edison Jazz, de oudste muziekprijs van ons land. Zaterdag 22 januari komt hij met negen fantastische muzikanten naar Heerhugowaard met ‘Swinging On A Star’. Elke dag moet gevierd worden en dat is precies waar deze voorstelling om draait. Onder begeleiding van zijn bigband speelt Dennis een verrassende combinatie van herkenbare hits van onder anderen Frank Sinatra, Michael Bublé en Jamie Cullum en songs uit zijn eigen repertoire. 

Omarm de onzekerheid

‘Zullen we maar eens aanstalten maken?’ is een vraag die iedereen begrijpt, maar waar ‘aanstalten’ begint en eindigt, is volstrekt onduidelijk. We leven sowieso in onzekere tijden, waarbij onduidelijk is wanneer die ‘tijden’ precies begonnen. Paulien Cornelisse vermoedt 50.000 jaar geleden, om drie uur ’s middags, want dat is het onzekerste moment van de dag. Het beste wat je kunt doen, vindt Paulien, is de onzekerheid accepteren, omarmen, erkennen, ‘facen’, en een plekje geven binnen je eigen wereldje. ‘Vaak weet je pas wat je wilt zeggen als je het al gezegd hebt,’ heeft vast iemand ooit wel eens gezegd. Hopelijk is ook na afloop nog steeds onzeker wat er nu eigenlijk is verteld. Omarm de onzekerheid samen met Paulien Cornelisse, vrijdag 4 maart.

Bloedstollende theaterthriller

Wees donderdag 27 januari getuige van een bloedstollende theaterthriller. In ‘De Schuldige’ beantwoordt politieman Oscar Holm (Daniël Boissevain) een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Met alleen de telefoon tot zijn beschikking start de zoektocht naar de vrouw en begint Oscar aan een race tegen de klok om haar te redden. De Schuldige is behalve een spannende reddingspoging ook een pleidooi voor het overboord gooien van vooroordelen. Het verhaal is gebaseerd op de veelgeprezen Deense film ‘Den Skyldige’ (2018) en ontvangt van diverse kranten maar liefst vier sterren!

Reserveren

Je reserveert de theaterkaarten eenvoudig via www.coolkunstencultuur.nl of via de servicebalie (072-576 09 55). Mochten de maatregelen het toch niet toelaten om de theaterzaal te bezoeken, dan hanteert Cool een annuleringsbeleid waarbij je kunt kiezen uit ‘restitutie’ of ‘digitaal tegoed’. Je kunt hierdoor met een gerust hart kaarten reserveren, zonder risico!