Kruizer Fair gaat door, maar met beperkt aantal deelnemers

Algemeen
Bijzondere 'recycle'-kunst van de pas 19-jarige Lidori ten Have uit Heerhugowaard-'t Kruis.
Bijzondere 'recycle'-kunst van de pas 19-jarige Lidori ten Have uit Heerhugowaard-'t Kruis. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD-’t KRUIS - Creatieve bewoners van ‘t Kruis organiseren zaterdag 11 en zondag 12 december de jaarlijkse Kruizer Winter Fair. Tijdens een sfeervolle route door de wijk kunnen bezoekers genieten van exposities, shoppen voor kerstcadeaus en -decoraties, geïnspireerd raken bij workshops en proeven van allerlei lekkers. Er zijn vanwege corona minder deelnemers dan gewoonlijk, maar dat maakt het er niet gezelliger op.

“Er zijn veel deelnemers afgehaakt na de aankondiging van de nieuwste coronamaatregelen, wat natuurlijk heel begrijpelijk is”, aldus de organisatie. “Maar er zijn ook nog deelnemers die er al helemaal klaar voor zijn en er - uiteraard met in acht neming van de coronamaatregelen - toch voor willen gaan. Dus zoek je nog een mooi kerststuk, of iets anders unieks, kom gezellig langs. Maak er bijvoorbeeld een leuke wandeling van en bezoek de deelnemers. 

Kerst, kunst en curiosa

Creatieve Kruizenaars openen dit weekend hun ateliers, schuren en woningen om hun werk te tonen en te verkopen. Zo toont de familie Croese aan de Omring 70 allerhande kerststukjes en -decoraties van natuurlijke materialen. Op nummer 56, bij Greet Oudhuis, zijn naast sfeervolle kerstdecoraties ook kunst- en curiosaobjecten te vinden. Aan de Rustenburgerweg 183 zit Creatief met Buurvrouw en Buurvrouw, met de leukste kerst- en winterstukken. Ook krijgt u hier alvast een voorproefje van de verschillende workshops die de ‘buurvrouwen’ verzorgen. Annie Dongelmans aan de Jan Glijnisweg 8 toont kunst, kerst en deco gemaakt van kalebassen. De pas 19-jarige Lidori ten Have creëert en beschildert Designer Dolls van porselein en andere gebruikte materialen. Daarnaast maakt ze bijzondere schilderijen. Voor de Kruizer Fair heeft ze ook bijzondere kerststukken gemaakt. Benieuwd naar haar werk? Kom langs aan de Jan Glijnisweg 23a. 

Fietsen of wandelen

Een bezoek aan de Kruizer Fair laat zich goed combineren met een wandel- of fietstocht door het landelijke Kruis, langs landerijen, kassen, monumentale en nieuwe boerderijen en landhuizen. Zaterdag 10 en zondag 11 december zijn belangstellenden van harte welkom van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op de Facebook-pagina facebook.com/KruizerFair.