Goede voornemens-sorteerweek bij Stichting Babyspullen in Heerhugowaard

Algemeen
Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen: 'Elk kind heeft recht op een goede start'.
Marjolijn Hermus van Stichting Babyspullen: 'Elk kind heeft recht op een goede start'. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

DIJK EN WAARD - Bij de hoofdvestiging van Stichting Babyspullen in Heerhugowaard vindt van maandag 24 tot en met vrijdag 28 januari een sorteerweek plaats. Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van die via diverse hulpverleningsinstanties gratis worden verstrekt aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. 

“In Nederland groeit één op de dertien kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes”, aldus de oprichtster van Stichting Babyspullen, Marjolijn Hermus. “Wij vinden dat elk kind recht heeft op een goede start.”

Stapelweek

Van maandag 24 tot en met vrijdag 28 januari vindt er bij Stichting Babyspullen in Heerhugowaard een sorteerweek plaats. De hele week zijn belangstellenden van 09.00 tot 12.00 uur van harte welkom bij Stichting Babyspullen aan het Nijverheidsplein 2F in Heerhugowaard. Marjolijn: “Op maandag en dinsdag verwelkomen we de mensen ook graag tussen 12.30 en 15.00 uur en tussen 19.15 en 22.00 uur. Op donderdag kan men tevens in de avonduren van 19.15 tot 22.00 uur bij ons terecht. Gedurende de sorteerweek zoeken we extra vrijwilligers die ons een handje komen helpen.”

Dagje meehelpen

Misschien denk je erover na om in 2022 af en toe iets voor een ander te doen, een goed doel te steunen of vrijwilligerswerk te doen. Marjolijn: “We maken het je graag makkelijker en nodigen je uit om tijdens onze actieweek met als thema Goede Voornemens kennis te maken met Stichting Babyspullen. Je hoeft dus niet meteen groots te beginnen; met een paar uurtjes hulp zijn we al erg geholpen. En wellicht ontdek je dat je dit vaker wil doen. Om een dag mee te helpen meld je je aan via een mailtje naar evenementen@stichtingbabyspullen.nl en vermeld hierbij het dagdeel en met hoeveel personen je wil komen. Stichting Babyspullen kan baby’s en (aanstaande) ouders alleen helpen dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Daarom zijn wij altijd op zoek naar mensen die ons team willen komen versterken!”

Babystartpakketten

Eén op de dertien kinderen in Nederland groeit op in armoede, in grote steden is dat zelfs één op de vier kinderen. Jaarlijks gaat het om 29.000 baby’s die in armoede worden geboren. Dat zijn vijftig baby’s per dag! Stichting Babyspullen helpt door nieuwe en gebruikte babyspullen te verzamelen, daar babystartpakketten van te maken en die via diverse instanties uit te delen aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. In 2021 zijn er 5.375 pakketten uitgegeven. Bij de stichting werken 314 vrijwilligers.