Nationaal Voorleesontbijt: wethouder John Does leest peuters voor in ochtendjas

Algemeen
Vlnr. wethouder John Does, Jaxx, Jasmien, Mayram en Véronique Metselaar. De kinderen in hun pyjama, de volwassenen in hun ochtendjas!
Vlnr. wethouder John Does, Jaxx, Jasmien, Mayram en Véronique Metselaar. De kinderen in hun pyjama, de volwassenen in hun ochtendjas! (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - Wethouder John Does was woensdagochtend 26 januari in zijn ochtendjas naar kinderdagverblijf ‘t Schelpje gekomen om de kinderen voor te lezen uit het prentenboek ‘Vos gaat een stukje rijden’. Hij was daar in het kader van het Nationaal Voorleesontbijt, de start van de Nationale Voorleesdagen. Maar bij ‘t Schelpje was er nóg iets speciaals aan de hand: Ook Véronique Metselaar was - in haar ochtendjas - aanwezig om het project BoekStart officieel te openen.

Project BoekStart moet peuters in aanraking brengen met boeken

Binnen ’t Schelpje is er sinds enige tijd een boekenkast in bruikleen van BoekStart, wat een onderdeel is van Bibiliotheek Heerhugowaard. De kast zit boordevol prentenboekjes die geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar. De kinderen kunnen zelf boekjes uit de kast pakken om ze te bekijken en te ‘lezen’. De BoekStart-boekenkast is deze ochtend officieel geopend.

Krentenbol

Terwijl John Does het boekje voorlas, smulden de in pyjama gehulde kinderen van een lekkere krentenbol. Toen het boekje uit was, werd de boekenkast geopend. Er lag een doek over de kast met een mooie strik eromheen. Samen met de wethouder mochten de kinderen de strik losknippen, waarna het doek van de kast kon worden gehaald. 

Cadeautje

Woensdag kregen alle kinderen van ‘t Schelpje een BoekStart-cadeautje mee naar huis - een tasje met een boekje erin. Kinderdagverblijf ’t Schelpje kijkt terug op een leuke, gezellige ochtend en weer een mooie herinnering rijker!

Meer informatie over Boekstart is te vinden op www.boekstart.nl.