MHC Heerhugowaard maakt zich op voor zaalcompetitie

De Dames 1 sluit de eerste helft van het seizoen af als de nummer vier van de ranglijst. (Foto: Aangeleverd)

HEERHUGOWAARD - De hockeyers van MHC Heerhugowaard speelden zondag 28 november de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op eigen veld tegen Voorhout. Vanaf 12 december start de zaalcompetitie.

Voor de Dames 1 beloofde het een spannende wedstrijd te worden, want Voorhout staat vlakbij MHC op de ranglijst van de competitie. “We begonnen niet helemaal scherp aan het eerste kwart, wat snel afgestraft werd”, vertelt speelster Anouk Hoekstra. “Door een vroege aanval van Voorhout, kwamen we met 0-1 achter. Niet lang daarna was het weer Voorhout die wist te scoren. Zij waren een stuk feller en scherper dan wij, waardoor wij eigenlijk steeds net een stap te laat waren. Gelukkig groeiden we in de wedstrijd en wisten we nog voor het eind van de eerste helft ons eerste doelpunt te maken. Het was een rommelig moment in de cirkel, waarbij de keepster van Voorhout al drie keer in die ene aanval de bal wist te stoppen, maar de harde push van Jolie Sekeris was niet tegen te houden. Zo gingen we de rust in met een kleinere achterstand: maar één doelpunt verschil. Dit gaf ons hoop en in de rust pepten we elkaar goed op. De tweede helft begonnen we sterk. We werden steeds beter en gingen er steeds meer in geloven. We waren veel in de aanval en uiteindelijk wierp dat zijn vruchten af. Onze invalster Fenna speelde de bal de cirkel in en via een mooie tip-in van Disa Wilms kwamen we op 2-2. We bleven hierna veel in de aanval en gaven weinig ruimte weg, maar tot scoren kwam het helaas niet meer. Terugkomen van een 0-2 achterstand naar gelijkspel voelt enigszins goed, maar met name in de tweede helft waren wij overduidelijk sterker en winst had er dus ook ingezeten. Een dubbel gevoel, dus. We zijn deze competitiehelft als vierde geëindigd, wat een prima prestatie is. Nu gaan we met twee teams sterk de zaalcompetitie in en in maart beginnen we vol nieuwe energie de tweede seizoenshelft.”

Heren 1

De creatieve aanvoerder van de Heren 1 van MHC Heerhugowaard, Sebastiaan van Bruggen, maakte speciaal vanwege Sinterklaas een wedstrijdverslag op rijm:

‘Vlak voor Sinterklaas mochten de mannen uit Heerhugowaard nog één wedstrijd spelen,

waarna een welverdiende rustperiode begint voor velen.