Ontdek het zanddepot

Algemeen
Groenrijk Zanddepot met gids Geert Veldhuis .
Groenrijk Zanddepot met gids Geert Veldhuis . (Foto: Toos Brink )

ANDIJK - Natuurliefhebbers kunnen zondag 28 april onder leiding van IVN-gidsen een rondwandeling maken door een pareltje in de polder. Verzamelen om 14.00 uur bij het hek van SBB-terrein aan de Dijkgraaf Grootweg / Grootslagweg 9 te Andijk.

De excursie duurt zo'n anderhalf uur en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In verband met de begroeiing wordt deelnemers aangeraden een lange broek en stevig schoeisel te dragen.

Natte cel

Natuur verandert doorlopend. Gelukkig maar. Door de seizoenen valt er altijd wel iets bijzonders waar te nemen. Zo ook in het Zanddepot, het afgesloten terrein van het Staatsbosbeheer ten noorden van Grootebroek.. Tijdens de verkaveling in de jaren '70 was het een zandopslagplaats voor sloten, die werden gedempt en wegen, die werden aangelegd. Nu is deze natte cel een volgroeid bos met afwisselend mooie waterpartijen met veel rietbegroeiing en dieren die daar bij horen.

MEC De Witte Schuur verzorgt ism SBB/KNNV onderhoudswerkzaamheden in het Zanddepot tijdens een natuurwerkdag voor scholieren van de bovenbouw in buitenschoolse lessen.