Vorig jaar won John Dekker met Obelix West de kortebaandraverij in Venhuizen.
Vorig jaar won John Dekker met Obelix West de kortebaandraverij in Venhuizen. ((Foto: aangeleverd))

John Dekker verdedigt titel op kortebaandraverij Venhuizen

VENHUIZEN - John Dekker gaat dinsdag 11 juni ('Pinkster 3') op jacht naar zijn derde overwinning tijdens de kortebaandraverij in Venhuizen. Vorig jaar won de pikeur met Obelix West en in 2006 met Hot Water. De kortebaan vindt dit jaar niet meer plaats op de Westerbuurt, maar op de Kerkweg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De winst vorig jaar van Obelix West was verrassend. De ruin profiteerde samen met Dekker optimaal van zijn bliksemstarts. Zelfs Southwind Raptor, de tegenstander in de finale, kwam daardoor tekort. Het was de laatste overwinning van Obelix West op de kortebaan. Hoewel hij daarna nog meerdere keren aan een kortebaan deelnam, gunde zijn achterban de troef uit de stal van Caroline Aalbers aan het einde van het seizoen een mooi pensioen. Dekker moet het daarom dit jaar hebben van zijn andere paarden. Boucher le Blanc, de winnaar vorig jaar in Medemblik, moet in staat zijn om een aantal omlopen te overleven. Ook rijdt de pikeur uit Warmenhuizen voor de Super Vrienden van Kortebaandraverijen.nl de paarden Emi van Jip en Gaya Vip. Kortebaanliefhebbers konden zich met dit initiatief voor een relatief kleine bijdrage aanmelden als mede-eigenaar van deze paarden. Ook Kees Komen, voorzitter van de Harddraverij Venhuizen, doet daarin mee. Voor hem is de koers van dit jaar dan ook extra spannend.

Erelijst

De meest winnende nog actieve pikeurs in Venhuizen zijn de broers Ruud en Aad Pools. Zij wonnen beiden zes keer. Ruud rijdt dit seizoen vooral de paarden uit de stal van Cees Hetteling. Evison en Donate Groenhof zijn de bekende namen. Zijn nieuwe troeven moeten nog worden afgewacht. Aad rijdt de paarden uit zijn eigen stal. Dochter Manon heeft echter de eerste 'paardkeuze'. Overigens won ook Jan Wagenaar zes keer in Venhuizen. De laatste keer was in 1974 met Lady Belle.
Welke paarden dit jaar aan de start komen, is donderdag 6 juni bekend. Wanneer de SNDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op de website www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt een uitgebreide voorbeschouwing met tips waar de bezoekers hun voordeel mee kunnen doen bij de totalisator.

Nieuwe locatie

Met de verhuizing van de Westerbuurt naar de Kerkweg hoopt de organisatie nog meer publiek naar het evenement te trekken. De kortebaanharddraverij is de afsluitende dag van het kermisfestival dat ook meeverhuist naar de nieuwe locatie naast de ijsbaan met vele attracties, artiesten en een foodmarkt in de festivaltent, circustent en op een buitenpodium. Het feest is voor alle doelgroepen van jong tot oud. 'Pinkster 3' begint met een kinderochtend vanaf 10.30 uur met onder andere muziek, een stormbaan, goochelaars en clowns. Ook is er de mogelijkheid om geschminkt te worden. Verder zijn er optredens van Steven Kazan en meidengroep Raak. Bovendien is er Bert's AnimalFarm met meer dan zeventig dieren. Meer informatie over 'Pinkster 3' is te vinden op www.harddraverijvenhuizen.nl.

Meer berichten