Werk van Sigrid Verbruggen.
Werk van Sigrid Verbruggen. ((Foto: aangeleverd))

Zestiende editie Kunstroute Drechterland

REGIO - De Kunstroute Drechterland vindt steevast in het derde weekend van juni plaats. Zaterdag 15 en zondag 16 juni is iedereen van harte welkom bij meer dan veertig professionele en hobbykunstenaars in hun ateliers en prachtige tuinen langs de route door de dorpen Hoogkarspel, Westwoud, Venhuizen, Hem, Oosterleek, Wijdenes, Schellinkhout en Oosterblokker. De open ateliers zijn te herkennen aan de gele vlag.

Meerdere gastexposanten vinden dit jaar een gastvrij onthaal in de open ateliers van de Drechterlandse kunstenaars en tonen daar hun creatieve kunstwerken. Nieuw in deze editie is de samenwerking met de Kunstmarkt Hoogkarspel. De Kunstmarkt in Hoogkarspel vindt plaats op het plein naast het gemeentehuis en is geïnitieerd door Het Streekpunt in het kader van het zevenhonderdjarig bestaan van Hoogkarspel.

In de Kunstroute-gids staan alle exposanten en zijn een goede plattegrond en fietsroute te vinden met daarin getekend de ateliers en expositieplekken. De gidsen zijn bij iedere deelnemende kunstenaar en in de diverse bibliotheken gratis te verkrijgen. Ook nieuw dit jaar is de interactieve fiets- of autoroute, die iedere bezoeker ook zelf op de website www.kuntsroutedrechterland.nl kan uitstippelen. De kaart is op de mobiele telefoon of tablet te raadplegen en zo kan iedere bezoeker gemakkelijk de adressen van de exposanten, de Kunstmarkt en de horecagelegenheden vinden.

Meer berichten