Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor sluit het seizoen traditioneel af met een groots Zomeravondconcert.
Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor sluit het seizoen traditioneel af met een groots Zomeravondconcert. ((Foto: aangeleverd))

Concert in Russische sferen

WESTWOUD - Ieder jaar sluit het Hoorns Byzantijns Mannenkoor zijn seizoen af met een groots Zomeravondconcert. Deze keer vindt het concert vrijdag 28 juni plaats in de St.-Martinuskerk in Westwoud.

Onder leiding van dirigent Grigori Sergei Sarolea heeft het koor met Slavische muziek naam gemaakt vanwege zijn speciale koorklank. Het koor neemt hierdoor al ruim dertig jaar een unieke plaats in tussen de Nederlandse koren die Byzantijnse muziek brengen. Ook voor dit concert is een aantrekkelijke keuze gemaakt uit het grote repertoire van liturgische gezangen en Russische en Oekraïense volksliederen. Het liturgisch gedeelte van het programma is kenmerkend voor de verrassende keuzes die de dirigent maakt. Eenstemmig gezongen middeleeuwse gezangen, naast zeventiende-eeuwse driestemmigheid en zettingen van beroemde componisten. In het eerste deel van het programma staan de gezangen uit de Byzantijnse liturgie centraal. Na de pauze komt het volkse repertoire aan bod waarin veel is te horen over het wel en wee en het strijdbare bestaan van de kozakken. Natuurlijk ontbreken de bekende Russische liederen niet.

Aanvang 20.00 uur in de kerk aan de Dr. Nuijensstraat 78 in Westwoud. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Diana Huisman (06-41266482) of via www.hoornsbyzantijnsmannenkoor.nl.

Meer berichten