De Livesteelband treedt op in de Theresiakapel in Hem.
De Livesteelband treedt op in de Theresiakapel in Hem. ((Foto: aangeleverd))

Muzikale fietstocht langs kerkjes in Drechterland

REGIO - Voor het derde jaar organiseert Drechterland Mondiaal een fietstocht langs vier kerkjes in de gemeente Drechterland. Dit jaar is dat op zondag 30 juni. In de vier kerkjes kunnen bezoekers om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur genieten van een concert van twintig minuten. Er is dus voldoende tijd om van de ene naar de andere kerk te fietsen.

Fietsers kunnen starten waar ze willen en de volgorde zelf bepalen. Bij de eerste kerk is voor vijf euro een passe partout te koop die toegang geeft tot de vier kerkjes. Hierbij is koffie of thee inbegrepen.

In de katholieke kerk in Oosterblokker treedt de familie Ahmad uit Syrië op. Ook in West-Friesland wonen inmiddels een flink aantal Syrische migranten. Kom deze dag kennismaken met hun muziek! In de Theresiakapel in Hem treedt de Livesteelband op. Deze muziek is heel populair in het Caraïbisch gebied, dus ook op de Nederlands Antillen. De mensen die hier optreden komen oorspronkelijk van Curaçao.

'Queen of gospel'

In de protestantse kerk in Hoogkarspel zorgt Daniel Saah met een aantal vrienden voor muziek uit Guinee. Hij was daar de leider van de enige muziekschool. Toen hij vijf jaar geleden naar Nederland kwam, is hij verder gegaan met muziek. Hij is vooral bezig met muziek voor kinderen. In de protestantse kerk in Westwoud zorgt Danny van Kessel voor de begeleiding van niemand minder dan Denise Jannah. Na een zeer succesvolle carrière is zij nu een kerken- en theatertour begonnen waarbij zij een ode brengt aan Mahalia Jackson, de 'queen of gospel'.

Stichtingen

In ieder van de kerkjes is ook een stichting present die een project uitvoert in een ontwikkelingsland. De stichtingen zijn Building People Building Life (Mozambique), Kartini (Indonesië), Zikomo (Malawi) en June (Gambia). Deze mensen kunnen over hun werk vertellen en een en ander laten zien. Ook de Wereldwinkel is aanwezig.

Het is een fietstocht, maar mocht het geen goed weer zijn, dan kan deze tocht natuurlijk ook met de auto gedaan worden. De adressen van de kerken zijn: katholieke kerk Oosterblokker, Oosterblokker 68; Theresiakapel, Hemmerbuurt 142 in Hem; protestantse kerk Hoogkarspel, Raadhuisplein 24; protestantse kerk Westwoud, Dr. Nuijensstraat 24.

Meer berichten