De Westfriese Waterweken: dé waterbeleving van de streek, dit jaar van 3 juli tot en met 10 augustus.
De Westfriese Waterweken: dé waterbeleving van de streek, dit jaar van 3 juli tot en met 10 augustus. ((Foto: aangeleverd))

Vier de zomer met de Westfriese Waterweken

REGIO - De zonnestralen van de afgelopen dagen hebben velen het West-Friese water op gedreven. Bruggetjes, weilanden, polders, gemalen, molens en dijkjes: wat is West-Friesland mooi vanaf het water. De zomer lonkt! En in de zomer is het goed toeven in West-Friesland. In de maanden juli en augustus viert deze regio haar water! Dit jaar is de waterbeleving van de streek van 3 juli tot en met 10 augustus: De Westfriese Waterweken.

In, op en langs het water ontdek je prachtige dorpen en historische steden in dit bijzondere landschap in Holland boven Amsterdam. Van 3 juli tot en met 11 augustus wordt iedereen door de verschillende prachtige dorpen of historische steden uitgenodigd om West-Friesland te ontdekken. Luister vanaf een bootje naar de mooiste concerten, struin een nautische markt af en doe mee met de vele wateractiviteiten. Of geniet van de boten en de drakenbootraces, dineer aan de waterkant en bezoek een van de vele theatervoorstellingen. In het hart van deze krant is het uitgebreide programma van de Westfriese Waterweken 2019 te vinden.

Nieuw in 2019

Nieuw dit jaar is de Smakelijke Fietstour. Deze wordt zondag 21 juli voor het eerst gehouden tijdens de waterweken. Deze unieke culinaire fietstocht is eventueel ook met de auto te doen. Mocht de 21e niet lukken, kunnen geïnteresseerden altijd nog aanhaken op 1 september.

Data waterweken 2019 met enkele highlights:

Enkhuizen: 3-7, 20 en 28 juli

- Sunset vaartocht

- Lekker aan de Dijk 'Golden edition'

- Enkhuizen at Sea

- Trekzakfestival

Hoorn: 10-14 juli

- Vrijetijdsbeurs (nieuw)

- Bootdagen

- Culinaire markt

- De WestfrieseTafel

Smakelijke Fietstour editie Noord: 21 juli

Stede Broec: 27 juli

- Stormbaan op het water

- Schuitentocht

- Havenmarkt

Drechterland: 28 juli (o.v.b.)

- Aquabootcamp

- Kitesurfen

Opmeer: 3 augustus

- Proef Opmeer

- Activiteiten zwembad 't Woudmeer

Medemblik: 9-11 augustus

- Culinair aan de kade

- Nautische dag met onder andere de Kamper Kogge en demonstraties KNRM

- De WestfrieseTafel

- Oosterhavenconcert

- Drakenbootrace

Smakelijk Fietstour editie Zuid: 1 september

Beleef het waterrijke Holland, Holland boven Amsterdam en de Westfriese Waterweken nodigen iedereen uit voor de zomer in West-Friesland! Meer informatie op www.waterweken.nl.

Meer berichten