Altijd al een keer willen kitesurfen? Dat kan tijdens de Waterweken bij het strand van Schellinkhout.
Altijd al een keer willen kitesurfen? Dat kan tijdens de Waterweken bij het strand van Schellinkhout. ((Foto: aangeleverd))

Waterweken in Stede Broec en Drechterland

REGIO - De Westfriese Waterweken in Stede Broec en Drechterland vinden zaterdag 27 en zondag 28 juli plaats. De haven van Stede Broec wordt weer omgetoverd en vormt het decor van diverse activiteiten in, om en op het water. In Drechterland staan het Streekbad van Hoogkarspel en het strand van Schellinkhout centraal voor leuke, sportieve activiteiten. Alles is aanwezig om er weer een unieke editie van te maken.

Stede Broec trapt 27 juli af met diversen evenementen voor jong en oud bij de Kolk. Het begint om 12.00 uur met activiteiten zoals aquaballen, een stormbaan op het water, pony rijden en schminken. De palingroker zorgt voor een lekker stukje paling. Dit onder het genot van muziek van diversen koren. Gaat de voorkeur toch uit naar andere muziekstijlen? Dan start rond 16.00 uur bij de Pampus muziek van onder andere Rob de Draaier en later zijn bij De Buren dj Robby Midnight en Bas van Saaze aanwezig.

In Streekbad Hoogkarspel kunnen bezoekers 28 juli de ochtend goed en fanatiek beginnen tijdens de aquabootcamp. Gerdy & Mandy van Bewegen in Hoogkarspel verzorgen deze les. De eerste les start om 10.00 uur. Elk uur wordt een nieuwe les gegeven, afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Altijd al een keer willen kitesurfen? Dat is ook mogelijk! Op het strand van Schellinkhout wordt in de middag van 28 juli een proefles kitesurfen gegeven. Deze les start om 13.00 uur, maar kan alleen doorgaan als er voldoende wind staat. Dit mailt de organisatie één dag van tevoren naar de deelnemers.

Voor de aquabootcamp is deelname gratis, maar aanmelden verplicht. Dit kan via info@bewegeninhoogkarspel.nl. Voor de proefles kitesurfen is inschrijven ook verplicht: www.kitefeel.nl/contact/ . Op de hoogte blijven over de Waterweken? Volg de Westfriese Waterweken op Facebook of kijk op www.waterweken.nl .

Meer berichten