Wethouder Dirk te Grotenhuis post één  van de 'Ik wil meedoen'-formulieren en trapt zo symbolisch de campagne in Drechterland af.
Wethouder Dirk te Grotenhuis post één van de 'Ik wil meedoen'-formulieren en trapt zo symbolisch de campagne in Drechterland af. ((Foto: aangeleverd))

Campagne 'Ik wil meedoen' gestart in Drechterland

HOOGKARSPEL - De campagne 'Ik wil meedoen' is donderdag 12 september - in de week van de Alfabetisering - is gestart in de gemeente Drechterland. Wethouder Dirk te Grotenhuis nam in de Westfriese Bibliotheek in Hoogkarspel de kleurrijke brievenbus officieel in gebruik, waarmee hij de campagne symbolisch aftrapte.

Met de campagne 'Ik wil meedoen' wil Vrijwilligerspunt mensen in West-Friesland op een laagdrempelige manier bewegen (actiever) mee te doen aan de maatschappij. Dat kan door te leren en door te doen. Voor beide is een aanmeldformulier ontwikkeld. Het 'Ik wil leren'-formulier richt zich op mensen die actiever mee willen doen aan de maatschappij, maar daarvoor de benodigde (basis)vaardigheden onvoldoende beheersen. Het 'Ik wil doen'-formulier is speciaal voor diegenen die iets willen betekenen voor de maatschappij. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk te doen, door een activiteit te organiseren voor de buurt, of door anderen te ontmoeten. De afdeling Taalhuis van Vrijwilligerspunt draagt zorg voor de verwijzing naar het juiste traject. Dat kan binnen de afdeling Taalhuis zijn, of bij een van de partners van Vrijwilligerspunt in West-Friesland zoals scholen, bibliotheken en welzijnsorganisaties.

Wethouder Dirk te Grotenhuis vindt het belangrijk dat we ons vooral richten op wat je wel kunt, en niet op wat je niet kunt: "Laten we vooral benoemen dat doordat je de Nederlandse taal beter beheerst er veel meer deuren voor je open gaan. Maar ook dat wanneer je meer gaat 'doen', je leven gewoon gezelliger wordt. Natuurlijk moeten we ook respecteren dat er mensen zijn die graag op zichzelf zijn. Maar ik weet zeker dat als je bijvoorbeeld als oudere twee keer in de week je goeie pak aan kunt trekken, omdat je met anderen gaat koffie drinken of een potje gaat kaarten, je daar echt vrolijker van wordt. Dat zie ik genoeg om me heen. Wanneer organisaties nog meer gaan samenwerken en zo meer mensen bereiken met deze campagne, dan is het voor iedereen in Drechterland mooi oud worden!"

De brievenbus zal drie maanden in de Westfriese Bibliotheek in Hoogkarspel blijven staan. Daarna wordt weer een andere locatie binnen West-Friesland gekozen.

Meer berichten