(Foto: aangeleverd)

Orgelconcert in Nederlands hervormde kerk Venhuizen

VENHUIZEN - Willeke Smits geeft zondag 24 november om 15.00 uur een orgelconcert op het Pels & Van Leeuwen-orgel in de Nederlands hervormde kerk in Venhuizen. 

Willeke Smits studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Daarna deed ze diverse vervolgstudies. Willeke heeft een bloeiende concertpraktijk waarin een uitdagende programmering centraal staat. Ze concerteert solistisch in binnen- en buitenland, maar begeleidt ook met veel passie koren en solisten. Verder is ze organist van de Hooglandse Kerk in Leiden, waar ze het monumentale De Swart–Van Haagerbeerorgel en het romantische Willisorgel bespeelt. Ze heeft daarnaast een privé-lespraktijk voor orgel en piano. Voor de stichting Kerkzang.nl organiseert zij de jaarlijkse Kerkmuziekdagen voor de Jeugd, waar kinderen en tieners in een muziekkamp kennis maken met vocale kerkmuziek.
Willeke bracht diverse cd's uit waarvan de cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen een 10 kreeg in het blad Luister. Ze bracht een dubbel-cd uit met werken van Johann Gottfried Walther, ondergewaardeerd tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, die met een 10+ in het blad De Orgelvriend werd geprezen. Een niet minder groot succes is de verschijning van 'Happiness', een cd waar je vrolijk van wordt. Naast de muzikale werkzaamheden is Willeke bestuurslid van de Stichting Utrecht Orgelland.

Kaarten zijn vanaf 14.30 uur in de kerk verkrijgbaar en kosten tien euro per stuk. Kinderen tot twaalf jaar betalen vijf euro. Meer informatie: www.zingenenzo.com.

Meer berichten