Entenie Kleerekoper, Gerda Marsé en Ina Kersbergen bij de Dromehof Wensboom.
Entenie Kleerekoper, Gerda Marsé en Ina Kersbergen bij de Dromehof Wensboom. ((Foto: Foto Hoekstra))

Dromehof in Zwaag maakt eenzame ouderen blij met kerstpakket

ZWAAG - De vrijwilligers van kringloopwinkel Dromehof in Zwaag zijn druk bezig met de voorbereidingen van de jaarlijkse kerstpakkettenactie. Aan ouderen die eenzaam of hulpbehoevend zijn, brengen zo'n dertig vrijwilligers van Dromehof vlak voor de feestdagen - 18, 19 en 20 december - een bezoekje én nemen een goedgevuld kerstpakket mee. "Iedereen mag een oudere aanmelden in onze winkel. Dat kan door een wenskaartje op te hangen in onze speciale Dromehof Wensboom", vertelt Entenie Kleerekoper, oprichter van Stichting Dromehof.

1 december is het precies twee jaar geleden dat de kringloopwinkel aan De Oude Veiling 22 z'n deuren opende. Dromehof verkoopt tweedehands spullen en met het opgebrachte geld worden activiteiten en projecten voor ouderen gefinancierd. Entenie: "In West-Friesland zijn veel eenzame ouderen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Met onze activiteiten proberen we eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Zo hebben we pas geleden nog een grote bingo georganiseerd in Betsy Perk in de Kersenboogerd. Een groot succes. Na afloop kwamen veel ouderen naar ons toe met de vraag wanneer de volgende bingo was. Ze genoten er zó van! Zo'n activiteit als een bingo heeft direct effect. Daarom willen we ermee doorgaan." Dromehof draait op vrijwilligers. "En die zijn hard nodig", benadrukt Entenie. "Spullen die onze winkel te koop worden aangeboden, halen wij bij de mensen thuis op. Daar kunnen we nog wel wat vrijwilligers voor gebruiken. Wie interesse heeft, kan altijd even langskomen of op onze website kijken."

Aandacht

Vorig jaar maakte Dromehof met de kerstpakkettenactie maar liefst 125 ouderen blij. Entenie: "Dit jaar hopen we nóg meer ouderen te kunnen bezoeken. Iedereen reageert enthousiast en blij. Sommige mensen worden zelfs emotioneel; ze zijn écht overdonderd door deze verrassing. Je ziet dat mensen blij zijn met een stukje aandacht." Vrijwilligster Gerda Marsé vult aan: "Sommige mensen vertellen dat ze nog nooit een kerstpakket hebben gekregen. Dat doet me echt wel wat. Vooral als ik dan zie hoe blij ze ermee zijn."

Handgeschreven kaart

Om de kerstpakketten te kunnen vullen, zijn natuurlijk spullen en producten nodig. "Daarom houden we ook dit jaar weer een grote inzamelingsactie. Wie iets leuks voor de kerstpakketten wil schenken, is van harte welkom in onze winkel. Denk aan houdbare levensmiddelen, bonbons, verzorgingsproducten en kerstartikelen. Maar ook een handgeschreven kaart vinden de ouderen erg leuk om te krijgen!"

Steunen

De kerstpakkettenactie financieel steunen? Ook dat is mogelijk. Donaties op IBAN rekeningnummer NL73 INGB 0006763098 - ten name van Stichting Dromehof en onder vermelding van 'Kerstactie 2019' - worden honderd procent besteed aan de kerstactie. Inleveren van producten voor de kerstpakketten kan tot 15 december. Een oudere aanmelden is mogelijk tot 17 december. Kom langs aan De Oude Veiling 22 in Zwaag. Meer informatie: www.dromehof.nl. Houd ook de Facebookpagina van Dromehof in de gaten.

Meer berichten