Ierse folkmiddag in Oosterleek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

OOSTERLEEK - Folkclub Oosterleek presenteert zondag 5 januari een Ierse folkmiddag in Herbergh 't IJsselmeer met een optreden van de formatie John Farmers Whistles. De middag begint om 14.30 uur, entree is zes euro. 

Het verhaal van John Farmers Whistles begint in 1998 toen Bas Berkhout, Daniëlle Berkhout, Harry Sierkstra en Martijn Berkhout besloten een folkband te starten. Met Jessica Joris als zangeres hadden ze in januari 1999 het eerste optreden bij folkclub Kinvarra in Westerland. Het repertoire bestaat dan vooral uit werk van The Dubliners, Clancy Brothers, Wolfe Tones en Fureys. Vervolgens hielden ze meteen maar een 'sabbatical year' omdat Jessica het voor gezien hield en verdere initiatieven uitbleven. Een jaar later maakte JFW een herstart met zangeres Dieuwke van Ophem en na flinke uitbreiding van het repertoire ging het pas echt lopen. 

Naast de traditionele folkliedjes speelt de groep ook werk van onder andere The Poques, Clannad, U2 en The Corrs. Na een aantal jaren bij diverse folkclubs, festivals, kroegen en feestjes te hebben gespeeld, verlieten Martijn en Harry de groep in 2004 en werd hun plek in genomen door Jeroen Aker.

Meer informatie over deze middag: 0229-503150.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda