Tot slot een lied samen.
Tot slot een lied samen. (Foto: Aangeleverd)

Muziekfestival Met groeten van Jos

GROOTEBROEK - In Dorpshuis De Stek vindt zondagmiddag 2 februari het korenfestival Groeten van Jos plaats. Het festival is uitgroeid van een eerbetoon aan dirigent Jos Weel tot een goed bezocht en vrolijk jaarlijks festival.

Het festival is genoemd naar de veel te vroeg overleden dirigent van de deelnemende koren: Jos Weel. Al voor de zesde keer komen deze koren, die dus allen tot eind 2013 onder muzikale leiding stonden van Jos Weel, bijeen in dorpshuis De Stek.

Vier koren

Ook dit jaar verenigen de vier koren Reigersmart, Streekersmart, The Glory Singers en het Hazeskoor zich. Reigersmart en Streekersmart zingen mooie, Nederlandse liedjes, het Hazeskoor heeft zich toegelegd op de muziek van Andre Hazes sr en The Glory Singers zingen gospel.

Hazes

Gonny de winter, voorzitter Hazeskoor. "Het is een eerbetoon aan Jos. Hij was zeer geliefd en heel muzikaal. Hij kon eigenlijk alles. Het was een warm en prettig mens die goed luisterde en met iedereen goed om kon gaan. Hij gaf onder meer muziekles op scholen. Veel mensen kennen hem ook nog wel van Los Onderdikos, de coverband waarin hij zong, toetsen bespeelde en gitaar speelde. Los Onderdikos had veel eigen West-Friese liedjes en was zeer gezien op bruiloften en partijen."

Festival

Muziekfestival Groeten van Jos is inmiddels uitgegroeid tot een goed bezocht jaarijks terugkerend festival elke eerste zondag van februari, zegt Gonny. "De eerste leer was het echt nog wel een herdenking en stond het in het teken van Jos, maar inmiddels is het gewoon een leuk en gezellig muziekfestival waarbij we traditiegetrouw afsluiten met het lied Onderdijk dat Jos graag zong."

Start festival: 13.00 uur. Zaal open vanaf 12:30 uur. Vrij entree. Dorpshuis De Stek, Op den Hoef 36 in Grootebroek.

Meer berichten