De wandelaars lopen door de binnenstad van Enkhuizen en komen op de mooiste (onontdekte) plekjes.
De wandelaars lopen door de binnenstad van Enkhuizen en komen op de mooiste (onontdekte) plekjes. ((Foto: vincentdevriesfoto.nl))

Enkhuizen in spotlights tijdens Westfriese Struuntocht

ENKHUIZEN - Ook dit jaar komt er weer een Westfriese Struuntocht. Net als vorig jaar vindt deze wandeltocht in Enkhuizen plaats en wel op zaterdag 21 maart vanaf 19.00 uur. De wandelaars lopen door de straten langs - en soms zelfs dwars door - bijzondere, monumentale panden. Ontdek op deze manier verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur! "Het wordt een avond wandelen, ontdekken en beleven", aldus Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht.

Daarnaast is het een mooie manier iedereen kennis te laten maken met de prachtige regio West-Friesland. Ook tijden deze tweede editie krijgen deelnemers de gelegenheid om binnen te kijken daar waar zij normaal niet zo gauw zouden komen. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. "Dat willen we aan iedereen laten zien. Enkhuizen boeit!", aldus secretaris Natalie Huijsman.

Vernieuwde route

De route is dit jaar anders dan vorig jaar. Henk: "We roepen alle deelnemers van vorig jaar op om vrienden, familie en kennissen te vragen mee te lopen in deze tweede editie. Zet daarom zaterdag 21 maart alvast in de agenda! Het is de tweede keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseren. Op dit moment zijn we bezig om de route te bepalen. Wat we al wel weten is dat we het begin- en eindpunt hetzelfde laten als vorig jaar. Verzamelen en starten bij het station Enkhuizen. We eindigen in Brouwerij de Werf, waar de wandelaars nog gezellig kunnen napraten."

Deelnemende locaties gezocht

Secretaris Natalie vult aan: "Voor dit jaar zijn we nog wel op zoek naar deelnemende locaties en naar invulling van die locaties. Wilt u meedoen? Met uw locatie of uw muziek-, toneel- of dansgroep? Laat het ons dan weten via westfriesestruuntocht@gmail.com."

Verrassing

De exacte route is tot het laatste moment een verrassing. In ieder geval komen de deelnemers op de route langs of door een aantal parken, horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven en scholen. "De 'Ontdek het onverwachte' is echt waargemaakt. 'Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen en ik heb plekken gezien waar ik nog nooit geweest was', kregen we vorige keer als reactie van een van de wandelaars."

Goed doel

Met elke stap tijdens de Westfriese Struuntocht steunen de wandelaars een West-Fries goed doel. Vorig jaar waren dat Stichting Leergeld en de Kinderkledingbank Hoorn en Kinderkledingbank Stede Broec. Dit jaar zijn ook weer drie goede doelen gekozen. Henk: "Het mooie is dat we daarmee inwoners van alle leeftijden in West-Friesland steunen: de allerkleinsten via Stichting Babyspullen, opgroeiende tieners via Praktijkschool Stede Broec en volwassenen bij de Baanbreker."

Meedoen?

Tot 1 februari is een ticket verkrijgbaar voor de speciale early bird-prijs van 12,50 euro per persoon. Vanaf 1 februari kosten tickets 15 euro per persoon. De organisatie van de Westfriese Struuntocht is in handen van vier serviceclubs in en rond Enkhuizen: Kiwanis Westfriesland, Lions Enkhuizen, Rotary Enkhuizen en JCI Het Grootslag.

Meer berichten