Arts Vivianne Thissen vertelt over de verschillende vormen van dementie en hoe je dementie kunt voorkomen.
Arts Vivianne Thissen vertelt over de verschillende vormen van dementie en hoe je dementie kunt voorkomen. (Foto: Pexels)

Alzheimer Café: hoe voorkom je dementie?

ENKHUIZEN - In het Alzheimer Café Enkhuizen is dinsdag 28 januari een bijeenkomst over verschillende soorten dementie. Alzheimer? Dementie? Wat is eigenlijk het verschil!

Er zijn heel veel verschillende vormen van dementie. Dementie, alzheimer, vasculaire dementie en fronto-temporale dementie zijn slecht een paar van de meeste bekende vormen van dementie. Maar wat zijn de verschillen en wat zijn de verschijnselen? Hoe wordt de diagnose gesteld?

Veel vragen

En: zijn er ook verschillen in de behandeling? Wat kun je doen om te voorkomen dat je een vorm van dementie krijgt? Vragen waar veel mensen een antwoord op zoeken.

Arts Vivianne Thissen

Deze avond vertelt Vivianne Thissen, arts bij Geriant, onder leiding van gespreksleider Jos Lankreijer, over de verschillende soorten dementie. De koffie en thee staan om 19.00 uur klaar. Het programma is van 19.30 tot circa 21.00 uur. Locatie: woonzorgcentrum Herfstzon, via de ingang aan het Kwakerspad.

Informatie

Herfstzon is te bereiken via de Koepoort: na de brug de eerste straat linksaf (=Kwakerspad). Parkeren kan met de blauwe schijf op het parkeerterrein. Ook kan men op de avond zelf een parkeerkaart krijgen in het Café. De toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Informatie bij Elly de Jong via 0228 562563.

Meer berichten