Speciale koeken met opdruk molen Ceres.
Speciale koeken met opdruk molen Ceres. (Foto: Aangeleverd)

Acties herstel molen

BOVENKARSPEL - Sinds de brand is er van de historische molen Ceres in Bovenkarspel weinig meer over dan een karkas. Herstel is mogelijk, maar gaat tonnen kosten. Allerlei acties zijn gestart om geld in te zamelen.

Bakker Koning bakt speciale Ceres Molenkoeken voor de wederopbouw. De bakker gebruikt een speciale mal waarop de molen en de naam Ceres prijken; van elk pakje gaat een euro naar de molen.

Molenaar blij

Molenaar Johan Ooijevaar is blij met de initiatieven: "Ik vind het heel leuk. Er gebeurt zoveel. Het is hartverwarmend. Bakker Koning heeft mij keurig gebeld. Het gaat om een oude mal met de opdruk van de molen."

Statiegeld

Ook een andere ondernemer, Bakker Botman is al een tijdje bezig vertelt de molenaar. "Hij wil duizend broden verkopen en voor elk brood 1.50 euro schenken. Mensen zamelen flessen in voor statiegeld. Basisschool Molenwiek is actief. Zangkoor Floraklanken doneert de fooienpot. Ik zag al heel wat briefjes. Dus dat gaat goed!", besluit hij lachend.

Hollandsche molen

Ook stichting De Westfriese Molens en De Hollandsche Molen, de grootste molenvereniging van Nederland, doen er alles aan om geld in te zamelen voor restauratie.

Meer berichten