Hard werken om Drieban Flora in orde te maken.
Hard werken om Drieban Flora in orde te maken. (Foto: Aangeleverd)

Drieban Flora in teken van sprookjes

VENHUIZEN - De bolbloemshow Drieban Flora vindt vrijdag 7 februari tot en met zondag 9 februari plaats in sporthal de Banne. Thema van dit jaar is Sprookjesachtig Drieban Flora.

Sprookjeswonderland verleent medewerking aan de bolbloemshow. Zo ontbreken Assepoester en Hans en Grietje niet. Ook het sprookje van de tulp die zomaar bloeit, wordt verbeeld. Tijdens de bloemenshow draait het vooral om tulpen, lelies, irissen, rozen en zantedeschia's.

De tulp

De Drieban Flora is alweer 34 jaar bezig met het promoten van bolbloemen. De bloemenshow trekt jaarlijks vele bezoekers uit binnen en buitenland. Vakgenoten en veel ander publiek genieten steeds weer van de vele geuren en kleuren. Centraal op de Drieban Flora staat de tulp. Traditiegetrouw strijden inzenders om de beste tulp van de tentoonstelling en om de beste inzendingen per groep.

Sprookjeswonderland

De tentoonstelling wordt donderdagmiddag 6 februari, alleen voor genodigden, geopend door de directeur van Sprookjeswonderland. Vrijdagavond 7 februari is de voorronde NK Tulpenkeuren van 19.00 tot 22.00 uur.

Publieksprijzen

Voor de Polytechniek Jeugdprijsvraag kunnen jongeren tijdens de Drieban Flora een vragenlijst invullen; deze kan ingeleverd worden tot zondagmiddag 15.30 uur. De prijsuitreiking is om 16.00 uur. Aanwezigheid bij de prijsuitreiking is vereist anders gaat de prijs naar een ander. Eerste prijs is een tablet, tweede prijs een kartarrangement en de derde prijs bestaat uit twee bioscoopbonnen. Bezoekers van de flora kunnen meedingen naar gratis kaarten voor de Keukenhof, aangeboden door de Rabobank.

Gratis tulpen mee

Zaterdag 8 februari krijgen bezoekers aan de bloemenshow gratis een bosje tulpen mee naar huis. Tijdens de bolbloemshow is er veel lvivemuziek in de bloementuin. Openingstijden vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. Entree 3 euro. Sporthal De Banne, Koggeweg 45 in Hem/Venhuizen. Meer informatie via driebanflora.nl.

Meer berichten