Yvonne Roos-Bakker, wethouder van de gemeente Drechterland, plaatst een vleermuizenkast in de buurt van de leegstaande Hemschool.
Yvonne Roos-Bakker, wethouder van de gemeente Drechterland, plaatst een vleermuizenkast in de buurt van de leegstaande Hemschool. ((Foto: Theo Annes))

Vleermuizenkastjes in Hem geplaatst

HOORN - De voormalige Hemschool in Hem staat al een tijdje leeg; sinds 2016 is de school aan de Noorder Sluisstraat al verlaten. Omdat in de school een vleermuis gesignaleerd is, kan de sloop van het gebouw nog niet doorgaan. Donderdag 30 januari werden daarom in de buurt van het gebouw, binnen een straal van honderd meter, acht vleermuiskasten opgehangen. "We gaan ervan uit dat de vleermuis daar naartoe trekt", zegt wethouder Yvonne Roos-Bakker. "Op de plek van de school komt een speeltuin en daarnaast komen nieuwe woningen. In die woningen komen vleermuizen steentjes. Dat zijn stenen in de gevel met een opening waarin vleermuizen kunnen gaan zitten. De school wordt niet eerder gesloopt voordat de vleermuis vertrokken is. Volgend jaar gaat het gebeuren."

Meer berichten