Alleen mensen uit kwetsbare groepen worden nog getest.
Alleen mensen uit kwetsbare groepen worden nog getest. (Foto: Pexels)

Toename coronabesmettingen Enkhuizen

Het aantal coronabesmetten in Enkhuizen neemt langzaam toe. In Enkhuizen zijn op dit moment zeven mensen besmet. In Stede Broec vijf. In Drechterland twee.

Het werkelijke aantal mensen dat corona heeft ligt hoger. Er lopen ook mensen rond die ziek zijn, maar niet zijn getest. Ook zijn er mensen die inmiddels alweer zijn genezen.

Klachten

Lang niet iedereen die het virus heeft, wordt nog getest. Het RIVM kiest ervoor om alleen nog ernstige gevallen te testen. Dat zijn mensen uit kwetsbare groepen. Voor hun behandeling is het belangrijk om zeker te weten of ze covid-19 hebben. Voor andere mensen met klachten die op de ziekte wijzen, geldt het advies om thuis te blijven tot ze minstens 24 uur geen klachten meer hebben.

NL-Alert

De afgelopen dag zijn er in Nederland 43 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, de grootste stijging tot nu toe. Vanmorgen riep de Rijksoverheid via een NL-Alert op om anderhalve meter afstand te houden, en bij ziekte thuis te blijven. Zaterdag was er veel afkeuring over mensen die - vaak uit verveling - naar bouwmarkten, afvalstations, parken, stranden of andere plekken gaan.

Verbod

In Nederland is er geen verbod om naar buiten te gaan, wel wordt iedereen opgeroepen om zijn verantwoordelijkheid te nemen.

Meer berichten