Plan Sally: vrije kavels in Wijdenes

Algemeen
Afbeelding

Groen en waterrijk

WIJDENES - Na jaren van voorbereiding is Plan Sally bijna klaar voor verkoop. De verkoopinformatie wordt voorbereid en de verwachting is om in mei met de verkoop van de vrije kavels te kunnen starten. Dan wordt bekend wat de kavelprijzen zijn en kunnen belangstellenden zich inschrijven. 30 Maart is een begin gemaakt met het bouwrijp maken van het projectgebied. Rond deze tijd wordt ook het bouwbord geplaatst.

Woningbouwplan Sally krijgt haar entree aan het begin van de Kerkbuurt in Wijdenes en loopt vanaf daar als een dorpslint richting Molenweg uit. Het gaat in totaal om 62 woningen waarvan veertien vrije sector kavels, tien sociale huurwoningen, een CPO project (2/1 kapwoning zelfbouw) en 36 projectmatige woningen. Sally krijgt een dorps karakter in een moderne eigentijdse architectuur. "Bovendien wordt het plan groen en waterrijk en aantrekkelijk voor gezinnen door de aanleg van een nieuwe speelvoorziening en de ligging nabij de basisschool en sportvereniging. De woningen worden volledig gasloos gebouwd en Sally wordt daarmee de eerste energie neutrale wijk van Wijdenes", aldus een woordvoerder.

Wethouder

Wethouder Yvonne Roos-Bakker: “Het is geweldig dat we nu deze stap kunnen maken. Nieuwe woningbouw zorgt voor doorstroming en nieuwe energie in het dorp Wijdenes. Mensen kijken hier al zo lang naar uit. Ik heb hele grote verwachtingen van dit mooie plan.”

De naam Sally en het logo

De naam Sally herinnert aan het afwerpterrein die de codenaam Sally kreeg waar Britse vliegtuigen van oktober 1944 tot mei 1945 wapens en munitie dropten voor de ondergrondse strijdkrachten. De locatie van het bouwplan bevindt zich op dit terrein.
Vlakbij het afwerpterrein in Wijdenes lag een boerderij van waaruit de verzetsgroep Sally in de Tweede Wereldoorlog de gedropte goederen verspreidde. Nadat de boerderij (die na de oorlog eveneens de naam Sally kreeg) in 2013 werd gesloopt, werd een monument opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsgroep. Het logo van plan Sally is geïnspireerd op dit monument door het element haan en de drie huisjes die de vorm hebben van de seinlamp in het monument terug te laten komen.

Verkoopinformatie

Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus start de verkoop niet in de vorm van een informatieavond. Begin mei is de verkoopbrochure beschikbaar met verkoopinformatie. Meer informatie bij projectleider Martin Groefsema via gemeente@drechterland.nl of 0228 534100.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda