Corona slaat hard toe in Rigtershof

Algemeen
Veel coronabesmettingen in Rigtershof.
Veel coronabesmettingen in Rigtershof. Foto: Rodi Media

REGIO - In Enkhuizen zijn achttien coronapatiënten, In Stede Broec zijn er twintig gevallen van coronabesmetting en in Drechterland staat de teller op zeven. Een groot deel van de coronagevallen in Stede Broec komt voor rekening van bewoners van woonzorgcentrum Rigtershof, aldus medewerkers.

De directie van Rigtershof ontkent noch bevestigt de informatie omdat zij geen informatie over bewoners naar buiten brengt vanwege de privacy. Ook worden bewoners en eerste contactpersonen van bewoners niet op de hoogte gehouden van het aantal besmettingen. Half maart werd in Rigtershof de eerste bewoner met coronabesmetting ontdekt. Rigtershof volgt de protocollen en richtlijnen van het RIVM, aldus de directie.

Officiële cijfers

De getallen van coronabesmettingen zijn de officieel bekende besmettingen met corona. In werkelijkheid zijn het er waarschijnlijk meer omdat niet alle mensen worden getest op corona. In totaal zijn er de afgelopen 24 uur in Nederland 93 mensen aan corona overleden. Het totaal aantal overledenen door coronavirus is nu bijna 864, volgens het RIVM. Vandaag kwamen er 884 corona patiënten bij. Op de IC's liggen momenteel (laatste cijfers van 14.00 uur vandaag) 1052 mensen met corona.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda