Grapperhaus tevreden over naleving corona maatregelen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Rijksoverheid.nl)

REGIO - Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid kijkt terug op een relatief rustig verlopen weekend. Het eerste beeld vanuit de veiligheidsregio’s in Nederland is dat de meeste mensen zich dit weekend goed gehouden hebben aan de oproep om thuis te blijven en alleen naar buiten zijn gegaan voor een frisse neus of als het echt nodig was. Mensen kwamen veelal niet in grote groepen samen en hielden zich aan de 1,5 m afstand.

In heel Nederland was te merken dat het zondag drukker was dan zaterdag. Zondag moest door burgemeesters in enkele gevallen - al dan niet preventief - worden ingegrepen. Zo zijn er in sommige plaatsen skatebanen gesloten, en werden toegangswegen tot bijvoorbeeld het drielandenpunt, stranden en andere recreatiegebieden gesloten. 

Grapperhaus: "We kijken terug op een weekend met prachtig weer, waarbij mensen duidelijk de lastige keuze hebben gemaakt zoveel mogelijk thuis te blijven. De mensen die wel naar buiten gingen hielden zich aan de regels en hielden goed afstand tot elkaar. Tegen die mensen zeg ik: complimenten, we begrijpen hoe moeilijk het is, maar hou dit vast, ook richting het Paasweekend! Alleen door samen deze lastige keuzes te maken, bestrijden we corona. Over de huisfeesten die opgebroken zijn door de politie kan ik kort zijn; onacceptabel. Terecht dat burgemeesters en politie hard opgetreden hebben.”