Online alternatief kortebaan Venhuizen

Algemeen
Online paardenkoers zondag 31 mei in plaats van kortebaan Venhuizen.
Online paardenkoers zondag 31 mei in plaats van kortebaan Venhuizen. Foto: Aangeleverd

VENHUIZEN - De kortebaan van Venhuizen kan op dinsdag 2 juni niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van Venhuizen en andere vaste bezoekers van de koers over de Kerkweg toch een middag vol paardensportplezier aanbieden. In samenwerking met wedorganisatie Runnerz biedt kortebaandraverijen een online alternatief: de Venhuizen Challenge.

Het plan is dat alle liefhebbers op de dag van de kortebaan online paardenkoersen krijgen aangeboden. Voor één keer wijkt de redactie van Kortebaandraverijen.nl af van de datum.

Zondag 31 mei: Venhuizen Challenge

Zondagmiddag 31 mei (starttijden volgen zo snel mogelijk) vindt de Elitloppet plaats: één van ’s werelds grootste koersen op de drafbaan van het Zweedse Solvolla. Kortebaandraverijen.nl biedt voorbeschouwingen en tips aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar gratis beelden van Runnerz.

Kerkweg

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan op de Kerkweg kan hierdoor toch online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen.

Alternatieve kortebaankalender

De Venhuizen Challenge is onderdeel van de alternatieve kortebaankalender van Kortebaandraverijen.nl.

De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online alternatief. Voor de hoofdkoers van die dag kunnen door de vrienden van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen.

September

Kortebaandraverijen.nl hoopt dat er vanaf september weer op de kortebaan wordt gekoerst. Meer informatie via kortebaandraverijen.nl.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda