Geen woensdagavondwandelingen dit jaar

Algemeen
Stadhuis Enkhuizen, een van de historische pareltjes.
Stadhuis Enkhuizen, een van de historische pareltjes. Foto: Martin Cordes

De gebruikelijke historische woensdagavondwandelingen vinden deze zomer geen doorgang. Ook de Stadsgevangenis blijft dit jaar gesloten.

Dit heeft het bestuur van vereniging Oud Enkhuizen zojuist besloten. Klaas Koeman: "Met enige moeite zou het misschien lukken om de belangstellenden in kleine groepen te verdelen, maar de anderhalve meter maatregel is niet houdbaar. We willen niet het risico lopen dat onze vrijwilligers én onze wandelaars iets overkomt."

Stadsgevangenis niet veilig

Om dezelfde reden blijft de Stadsgevangenis dit jaar gesloten. Koeman: "Het gebouw is zo klein dat er met geen mogelijkheid een veilige looproute te maken is. We vinden het erg jammer dat we deze publieksactiviteiten dit jaar niet kunnen organiseren, maar de veiligheid van onze vrijwilligers en onze bezoekers staat voorop."

Stedeschoon

De stadswandelingen elke woensdagavond gedurende de zomer worden normaal gesproken zeer goed bezocht. Vele tientallen belangstellenden staan altijd ruim op tijd klaar om door Enkhuizen gegidst te worden. Oud Enkhuizen ziet het als haar eerste taak om het 'stedeschoon' van Enkhuizen te bewaken. En neemt deze taak zeer serieus. In de loop van de tijd zijn veel historische en kunsthistorische gegevens verzameld.

Kennis en anecdotes

Deze kennis wordt tijdens de stadswandelingen door de gidsen van Oud Enkhuizen aan de wandelaars doorgegeven. In een tijdsbestek van zo'n anderhalf uur nemen de gidsen deelnemers mee door een klein gedeelte van de stad. Zij laten onvermoede details zien en vertellen over de meest recente ontdekkingen en inzichten. Hopelijk in 2020 weer!

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda