Eén subsidieloket voor SED-inwoners

Algemeen
Inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland toegang tot landelijk zoeksysteem van niet- gemeentelijke subsidies.
Inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland toegang tot landelijk zoeksysteem van niet- gemeentelijke subsidies. Foto: Pexels

Inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland kunnen vanaf heden gemakkelijk subsidiemogelijkheden bekijken via één zoeksysteem waar niet-gemeentelijke subsidiesregelingen bij elkaar te vinden zijn. Het betreft een proef van een jaar in samenwerking met Vindsubsidies. Met dit subsidieloket bieden de drie gemeenten hun inwoners een extra service om op de hoogte te blijven van de meest actuele subsidieregelingen. Let wel: het betreft één loket voor subsidieregelingen die niet gemeentelijk zijn.

De SED organisatie heeft deelname aan deze proef gewonnen en mag dit de inwoners van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland aanbieden. Omdat het aanbod voor de drie gemeenten gelijk is, is gekozen voor één gezamenlijk SED-loket.

Ondernemers en particulieren

Het subsidieloket bevat subsidies voor bijvoorbeeld energiebesparing, monumenten, duurzaamheid, innovatie, klimaat en sport. Zodra er een geschikte subsidie is gevonden, treft men alle relevante informatie aan over de regeling. Hierbij valt te denken aan: aanvraagformulieren, voorwaarden, wetteksten en de contactgegevens van de subsidieverstrekker. Er is een loket voor ondernemers en een loket voor inwoners, verenigingen en stichtingen. De loketten zijn de vinden op de gemeentelijke websites onder de tab ‘Subsidies’.

Direct vindbaar

Er zijn ook directe links naar de websites voor ondernemers en voor particulieren en stichtingen.