Het Postkantoor presenteert programma

Algemeen
Theater Het Postkantoor maakt zich op voor nieuw programma.
Theater Het Postkantoor maakt zich op voor nieuw programma. (Foto: Imke Panhuijzen)

Theater Het Postkantoor maakt zich op voor een nieuw theaterseizoen. Na een roerige periode en een tijdelijke sluiting als gevolg van de coronamaatregelen is het theater in Bovenkarspel er klaar voor om weer artiesten en bezoekers te ontvangen. De kaartverkoop start 15 augustus.

In de zomer heeft Het Postkantoor gewerkt aan manieren om theaterbezoek zo veilig mogelijk en toch gezellig te laten verlopen. De tribune met vaste stoelen is ingeschoven om plaats te maken voor een opstelling met sfeervolle zitjes, uiteraard met behoud van anderhalve meter afstand.

Bezoekers krijgen een aankomsttijd toegewezen om de publieksbegeleiding soepel en vlot te kunnen laten verlopen. Bij binnenkomst wordt men via een vaste route door een medewerker van het theater naar een zitplaats geleid, waar vooraf bestelde drankjes klaar staan op een eigen tafeltje. Ook wordt er extra schoongemaakt en geventileerd en werken de medewerkers volgens vaste protocollen voor een optimale veiligheid.

Programma

Op de website van het theater is het volledige overzicht te bekijken van voorstellingen die van september tot en met december te zien zijn. Het programma is net als voorgaande jaren divers met cabarettoppers als Jandino, Dolf Jansen en Martijn Koning. Toneel is er van Nhung Dam en Het Volk. Erik Vloeimans, Marianne Ligthart en de Blue Bandits laten horen wat zij muzikaal in huis hebben en er is ruimte voor aanstormende talenten als Rosa da Silva, Jasper van der Veen en de finalisten van het Prinses Christina Concours. Voor de jeugd zijn er voorstellingen van Dirk Scheele en Meneer Monster.

Coronaproof

Als gevolg van de anderhalve meter regelgeving kunnen er minder bezoekers in de zaal dan normaal. Per voorstelling zijn maximaal 50 kaarten beschikbaar. Voor jeugdvoorstellingen geldt een iets ruimere capaciteit aangezien kinderen geen afstand hoeven te houden. Om toch zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van theater spelen sommige artiesten twee voorstellingen op één dag. In een enkel geval maakt het theater gebruik van de ruime Johannes de Doperkerk in Grootebroek, die zich met zijn prachtige akoestiek uitstekend leent voor (klassieke) concerten. Start kaartverkoop

De kaartverkoop start op zaterdag 15 augustus om 09:00 uur. Vanwege de corona-maatregelen start de kaartverloop uitsluitend online via het postkantoor. De theaterkassa is op deze dag niet geopend om onveilige situaties te voorkomen die door de gebruikelijke toeloop van mensen zou kunnen ontstaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda