Maak je zomeroutfit af met een poloshirt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

Het kwik stijgt, de dagen worden langer en de avonden zwoeler. De zomer is het ideale moment om het overhemd in te ruilen voor een comfortabel poloshirt. Een zomers avondje stappen of een hete barbecue in het vooruitzicht? Kies dan voor het comfort en de klasse van het poloshirt. Een combinatie van verkoeling en uitstraling, beter wordt het niet, toch? In dit artikel nemen we je mee richting het ontstaan van het poloshirt en geven we ook enkele praktische tips. Lees dus snel verder. 

Lacoste als trendsetter

De naam René Lacoste doet wellicht een belletje bij je rinkelen. Deze Franse tenniskampioen ontwierp het poloshirt in de jaren 1920. Destijds droegen tennisspelers steevast een overhemd met lange mouwen. Onmogelijk om je daar lekker fris en comfortabel in te voelen, zeker tijdens het sporten. Maar Lacoste zou daar voor goed een einde aan maken. 

Lacoste lanceerde het poloshirt als alternatief. Aanvankelijk droeg hij het kledingstuk enkel zelf, maar in 1933 bracht hij het samen met een vriend – André Gillier – op de markt. Het duurde tot 1960 vooraleer het poloshirt in de categorie vrijetijdskleding terecht kwam.

Let op de pasvorm

Tot zover wat geschiedenis, nu gaan we dieper in op de eigenschappen van het poloshirt en delen we ook enkele belangrijke draagtips. Eerst en vooral: je poloshirt moet lekker zitten. Zorg er daarom voor dat je de perfecte pasvorm voor jouw lichaamstype vindt. 

Een poloshirt moet iets over je riem vallen, tot ongeveer de helft van je broekrits. Wanneer je alle knopen van het shirt dicht knoopt, hoort het poloshirt een beetje strak te zitten. Wanneer de mouwen van het poloshirt tot ongeveer de helft van je bovenarmen komen, zit je op vlak van mouwlengte alvast perfect. Let ook goed op de boord, die goed moet aansluiten op de breedte van de nek. Met een te grote boord, ziet je nek er al snel heel klein uit. Een te kleine boord laat je hoofd dan weer te groot lijken. Let wel dat de boord niet té strak zit, want anders verlies je al snel het verkoelend effect, wat net zo typerend is voor het poloshirt. 

Pas op voor deze valkuilen

Wil je het poloshirt in formele omstandigheden dragen? Dan is het verstandig om grote logo’s te vermijden. Met een groot logo lijkt het alsof je met je merkkledij te koop loopt. Bovendien is een klein, subtiel logo veel stijlvoller. Pas ook op met felle kleuren. In een informele, zomerse setting kan dat zeker leuk zijn, maar voor formele gelegenheden – een zakenlunch bijvoorbeeld – vermijd je dat toch beter. 

Let er verder op dat je geen T-shirt onder je poloshirt draagt. Zo voorkom je dat je er slordig uit ziet of dat de mouwen van het T-shirt onder het poloshirt uitkomen. Ook not done is het omhoog dragen van de kraag. De kraag hoort, net zoals bij een overhemd, naar beneden gedragen te worden. 

Met zijn lange geschiedenis en frisse uitstraling is het poloshirt tijdens de zomer een ideale keuze voor de moderne man. Ben je na dit artikel geïnteresseerd in een poloshirt? Vergeet dan zeker niet om een kijkje te nemen op overhemden.com, waar je de grootste collectie aan poloshirts online kan vinden. 

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda