Bloemenakker Ecoproject Streekbos weer stapje dichterbij

Algemeen
Vrijwilligers storten zand op plek IVN Ecoproject Streekbos.
Vrijwilligers storten zand op plek IVN Ecoproject Streekbos. Foto: aangeleverd

Het ecoproject in het Streekbos nadert de pioniersvegetatie of bloemenakker. Na de succesvolle oproep deze zomer in weekblad de Drom ligt er nu 25 kubieke meter zand op de zonnigste plek van het Ecoproject in Grootebroek. “Dat is schrikken want het ziet er vreemd uit!”, waarschuwt Louis van Wegen, coördinator onderhoud van het Ecoproject.

Met het zand dat bekostigd is door donateurs maakten de vrijwilligers van het Ecoproject ‘de zonnigste plek’ van het Ecoproject iets hoger. Van Wegen: “Nu zijn we het zand aan het afdekken met klei, dat doen we niet alleen met de hand, er komt ook nog een kraan aan te pas. Later worden het zand en de klei met elkaar vermengd. Als laatste zaaien we het in, misschien nog aan het einde van deze maand.”

De grond waar later gezaaid wordt, is gespit voordat het zand opgebracht werd. “Het terrein hier direct omheen is bedekt met hopen zand en dit zal nog met een kraan omgewerkt worden om de bestaande vegetatie te scheuren. Voordat we gaan zaaien moet er op het zand, het deel tussen de paaltjes, nog klei opgebracht worden. Om die klei af te laten graven door Floridus moet er eerst nog wat vegetatie weggestoken worden van de hoge plekken op dit veld.”