Westfriese Beursvloer: online handelen met gesloten beurzen

Algemeen
Renate van der Laan (l) van Westfriese Uitdaging en Miranda Zwart van Vrijwilligerspunt Westfriesland bij de gong die ook dit jaar de start van de 11e editie inluidt.
Renate van der Laan (l) van Westfriese Uitdaging en Miranda Zwart van Vrijwilligerspunt Westfriesland bij de gong die ook dit jaar de start van de 11e editie inluidt. Foto: aangeleverd

REGIO - Voor de elfde keer is de Westfriese Beursvloer donderdag 26 november dé ontmoetingsplek voor non-profit organisaties en maatschappelijk betrokken bedrijven uit Westfriesland. Bedrijven en maatschappelijke organisaties gaan online met elkaar speeddaten en handelen in kennis & kunde, materialen & middelen, klussen en mensen voor mensen. Met gesloten beurzen! Maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Westfriese Beursvloer.

De Westfriese Beursvloer is een initiatief van Vrijwilligerspunt Westfriesland in samenwerking met de Westfriese Uitdaging. Dit jaar, in verband met het coronavirus, niet op een locatie in Westfriesland, maar digitaal. De Westfriese Beursvloer is voor maatschappelijk betrokken bedrijven een uitgesproken gelegenheid om in contact te komen met non-profitorganisaties zoals scholen, clubs, stichtingen en verenigingen. Maatschappelijke organisaties hebben vaak vragen waarvoor binnen de eigen organisatie de expertise, materialen of mankracht ontbreekt. Bedrijven kunnen hierop inspelen door vanuit hun bedrijfsvoering de organisatie te ondersteunen, zonder dat daar direct geld aan te pas komt. Denk aan teksten voor de website, juridische begeleiding bij het oprichten van een stichting, meubels, of hulp bij het organiseren van een evenement. Organisaties bieden altijd een tegenprestatie. Dat kan in de vorm van een heerlijke appeltaart zijn, maar ook door het geven van een workshop voor de werknemers van het bedrijf of een rondleiding door de organisatie.

Kansrijke matches

Bedrijven en maatschappelijke organisaties voeren maximaal tien gesprekken met elkaar van elk vier minuten. Brigitta Posch, Vrijwilligerspunt Westfriesland: “Elke organisatie kan bij aanmelden voor de Westfriese Beursvloer aangeven wat de vraag is. Bedrijven kunnen hun aanbod kenbaar maken. Zien wij bij aanmelding een overeenkomst tussen een vraag en aanbod, dan zorgen we ervoor dat in ieder geval deze partijen met elkaar in gesprek komen. Zo laten we geen kansrijke match liggen!” Na de gesprekken worden de bedrijven en organisaties die elkaar hebben gesproken met elkaar in contact gebracht.

Aanmelden

Aanmelden voor de Westfriese Beursvloer kan via www.westfriesebeursvloer.nl. Meer informatie over de Westfriese Beursvloer? Stuur een mail naar Brigitta Posch, beursvloer@vrijwilligerspunt.com of bel 0229-216499.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda