Afscheid wethouder Dirk te Grotenhuis

Algemeen
Dirk te Grotenhuis wethouder Drechterland draagt stokje over.
Dirk te Grotenhuis wethouder Drechterland draagt stokje over. Foto: Marcel Rob

HOOGKARSPEL - Wethouder Dirk te Grotenhuis (CDA) heeft besloten om na vijftien jaar wethouderschap te stoppen en zijn taken over te dragen. Zijn voorgedragen opvolger is Simone Visser-Botman (37 jaar) uit Hoogkarspel, sinds 2018 raadslid voor het CDA. Op dinsdag 15 december wordt tijdens een extra ingelaste raadsvergadering afscheid genomen van Dirk te Grotenhuis en wordt de nieuwe wethouder benoemd. Naar verwachting zal zij de portefeuille van Te Grotenhuis in z’n geheel overnemen (o.a. onderwijs, zorg, jeugd- en jongerenwerk, sport, kunst- en cultuur).

Dirk te Grotenhuis: “Ik heb vijftien fantastische jaren meegemaakt. We hebben veel voor elkaar gekregen en ik heb altijd veel goede samenwerking gehad met veel mensen, zowel de collega’s binnen de SED als inwoners van de gemeente en tal van relaties en partners.”

Trots is hij ook. “Uiteraard ben ik ontzettend trots op wat we met Vitale Dorpen hebben bereikt. Ik ben tevreden en merk dat ik toe ben aan meer persoonlijke vrijheid. Het is goed om te stoppen. En het is mooi dat er een jonge ambitieuze kandidaat beschikbaar is die mij op kan volgen.”

Rust en vrijheid

Burgemeester Michiel Pijl: “Natuurlijk respecteren we het besluit van Dirk en gunnen we hem wat meer rust en vrijheid. Tegelijk is het jammer dat we zo’n ervaren bestuurder en fijne collega gaan missen. Dirk is typisch een wethouder die tussen de mensen staat en iedereen kent. In de afgelopen 15 jaar heeft hij veel gedaan en betekend voor Drechterland en haar inwoners.”

In aangepaste vorm

Vanwege de Coronamaatregelen is het niet mogelijk om een afscheidsreceptie te organiseren voor Dirk te Grotenhuis. Er is daarom besloten om stil te staan bij zijn vertrek tijdens een extra ingelaste raadsvergadering op dinsdag 15 december om 20:00 uur. Tijdens deze extra raadsvergadering vindt ook de benoeming en installatie plaats van de nieuwe wethouder Visser-Botman. Hierbij kan helaas geen publiek aanwezig zijn.

Livestream

Deze bijeenkomst is live te volgen via de website van de gemeente Drechterland in beeld en geluid: https://drechterland.notubiz.nl/live.

Lees nu de laatste editie van de digitale krant

Agenda